Tgrt Haber
13 Kasım 2021 07:26

Tedbirler giderek sıklaşıyor: Aşı olmayana her şey yasak

Avrupa’da vaka sayıları artışa geçerken, hükümetler koronavirüs yayılımını engellemek için yeni tedbirler alıyor. Avrupa’da yeni yasaklar ve kapanmalar konuşulmaya başladı.

Tedbirler giderek sıklaşıyor: Aşı olmayana her şey yasak
avrupa,salgın,apndemi,koronavirüs,covid-19

Avrupa tedbirleri iyice sıklaştırıyor. Vaka sayıları artarken yeni yasaklar ve kapanmalar konuşulmaya başladı.

UKRAYNA

Kiev’de, eğlence merkezleri ya da toplu taşıma araçları gibi yerlere girerken iki doz aşı kartı soruluyor. Uymayanlara 6 bin TL cezası kesiliyor.

İNGİLTERE

İngiltere hükûmeti günlük 40 bin vaka görülmesi yüzünden kısıtlama veya kapanma konusunda kararlı. Salgına karşı 12 ila 15 yaş gruplarında aşılamayı yaygınlaştırmaya çalışıyor.

FRANSA

Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, aşılanmayan 6 milyon Fransız’ı aşı olmaya çağırdı. Koronavirüs aşı kartı restoran, bar, kafe, düğün, toplu taşıma, hastanelerde zorunlu hâle getirildi.

BELÇİKA

Can kaybı oranlarında artışın yaşandığı ülkede yeniden kapanma konusu gündeme alındı.

AVUSTURYA

Aşısızlar için sokağa çıkma yasağı getiriliyor. Yasak, ülke nüfusunun yaklaşık yüzde 40'ını etkileyecek.

KAPANMA GÜNDEMDE

Hollanda'da geçici hükümet, yeni tip koroanvirüs (Covid-19) salgınında artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için 3 haftalığına "kısmi kapanma"ya gidildiğini açıkladı. Ülkede geçici hükümetin Başbakanı Mark Rutte, basın toplantısında, Covid-19 vakalarındaki yüksek artışa karşı alınan ek önlemleri açıkladı. Rutte, alınan ek önlemlere göre, 4 Aralık'a kadar "kısmi kapanma" uygulamasına geçileceğini söyledi.

 

Ülkede, hastaların yüzde 56’sını, yoğun bakımda bulunanların yüzde 70’ini ise aşısız ya da tamamen aşılanmamış kişiler oluşturuyor. Öte yandan aşılanma oranının düşük olduğu Letonya’da salgınla mücadele kapsamında ekim ayının ortalarında dört haftalık karantina uygulandı. Slovakya ve Rusya da tedbirleri daha da artırdı.

PCR TESTİ KABUL EDİLMEYECEK

Çekya’da salgın yüzünde sert tedbirler alındı. İnsanların aşıya yönlendirilmesi için kapalı mekânlara girişte PCR testi kabul edilmeyerek sadece aşı yaptıranlar içeri girebilecek. Çekya Disiplinlerarası Salgın Durumlar Grubu, en kötü senaryoyu engellemek için acilen iki hafta süreyle kapanmaya gidilmesi gerektiğini duyurdu.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...