Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 10:42

Yarasa Kadın'dan korkutan uyarı: Yeni endişe 'Kıyamet günü' mutasyonu

Covid-19'un Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden sızdığı iddiası nedeniyle 'Yarasa Kadın' olarak anılan Prof. Shi Zhengli'den korkutan bir ''Kıyamet Günü'' mutasyonu uyarısı geldi.

Yarasa Kadın'dan korkutan uyarı: Yeni endişe 'Kıyamet günü' mutasyonu
delta,varyant,koronavirüs,covid-19

Tüm dünya iki senedir koronavirüs pandemisiyle mücadele ederken Covid-19'un zamanla mutasyona uğraması mücadelede işleri oldukça zorlaştırdı. Dünyanın dört bir yanından ortaya çıkan mutasyonlardan sonuncusu Delta'nın bulaştırıcılığının diğer mutasyonlara oranla fazla olması ise vakaları arttırdı. Hindistan'da ortaya çıkan Delta yıkıcı ölümlere neden olmasının ardından özellikle Amerika ve İngiltere'de büyük bir tehdit oluşturdu. 

'KIYAMET GÜNÜ' MUTASYONU

Son olarak ise Wuhan Viroloji Laboratuvarı'nın sorumlusu Prof. Shi Zhengli, Delta'dan başka mutasyonların da olabileceğini belirttiği bir açıklamada bulundu. ''Yeni varyantlar ortaya çıkmaya devam edecek'' diyen Zhengli, ''Kıyamet Günü'' mutasyonu adı verilen yeni bir mutasyonun meydana gelmesinin an meselesi olduğunu söyledi.

Yarasa Kadın'dan korkutan uyarı: Yeni endişe 'Kıyamet günü' mutasyonu

''YENİ MUTASYON İHTİMALİ ÇOK YÜKSEK''

Prof. Dr. Zhengli, korkutan uyarısını şu sözlerle ifade etti:

''Enfekte vakaların sayısı çok fazla olduğundan, bu koronavirüsün mutasyona uğraması ve seçilmesi için daha fazla fırsat sağladı.''

Zhengli, Delta mutasyonu nedeniyle dünya üzerindeki vakaların artmasının sonucu olarak, Covid-19'un yeni bir mutasyona uğrama ihtimalinin çok yüksek olduğunu belirtti.

Ayrıca Çinli bilim insanı, Covid-19'un Wuhan Viroloji Enstitüsü'nden sızdığı iddiasını bir kez daha yalanladı.

KARARSIZLAR AŞI OLMALI

People's Daily'nin haberine göre, açıklamalarını yeni bir mutasyonla sınırlı bırakmayan Zhengli, dünyanın bu virüsle yaşamayı öğrenmesi gerektiğini ve aşı konusunda kararsız olanların bir an önce aşılanmaları gerektiğini söyledi.

''SÜPER VARYANT'' İDDİASI

Öte yandan İngiltere'de Acil Durumlar için Bilimsel Danışma Grubu (SAGE) geçtiğimiz günlerde Alfa, Beta, Delta ve Gama gibi daha bulaşıcı ve ölümcül varyantların birkaçının birleşmesiyle bir "süper varyant"ın ortaya çıkabileceğini iddia etti. SAGE, ''süper varyant''ın çok  uzak bir olasılık olmadığını oldukça gerçekçi bir iddia olduğunun altını çizdi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...