Tgrt Haber
24 Nisan 2019 14:21

Zayıflama ilacı şişmanlattı

Diyarbakır’da zayıflamak için kullandığı çay yüzünden daha da şişmanlayarak ölümün kıyısından dönen hastanın yaşadığı olay, gözleri bir kez daha internet ve aktarlarda satılan bitkisel ürünlere çevirdi.

Zayıflama ilacı şişmanlattı
sağlık,,zayıflama ilacı,

Yasal mevzuatta ismi “takviye edici gıda”, halk arasında “bitkisel ilaç “ olan bu ürünlerin kontrolsüz, denetimsiz bir şekilde internet, aktar gibi yerlerde amaçları sadece para kazanmak olanlar tarafından pazarlandığını söyleyen Tüm Eczacı İşverenler Sendikası Genel Başkanı Nurten Saydan vatandaşları uyardı. Bu gibi ortamlardan bitkisel de olsa ilaç alıp kullanılmaması gerektiğini söyleyen Saydan konuyla ilgili şunları söyledi:
 
GENCECİK BEDENLER ÖLÜM KALIM SAVAŞI VERİYOR
"TEİS olarak başlangıçtan beri; ilacın sadece eczanelerden ve eczacılar tarafından verilmesi gereken bir ürün olduğunu vurguladık. Özellikle son yıllarda vitaminler, zayıflama ilaçları ve bunların yanı sıra tedavi amaçlı birçok ürün bitkisel kökenli olması gerekçesinin arkasına sığınılarak her yerde kontrolsüz, denetimsiz, eczacısız vatandaşa satılıyor. Ancak gelinen noktada halen zayıflama ilaçları internet gibi ortamlarda satılıyor ve yine bu süslü reklamlara inanan gencecik bedenler ölüm kalım savaşı veriyor.
 
VATANDAŞLAR BİLİNÇLİ DAVRANIP İNTERNETTEN İLAÇ ALMASINLAR
İnternetten satılan ilaçlar için devlet tedbir almaya çalışıyor ama en önemlisi vatandaşlarımızın bilinçli olması ve asla internetten ilaç satın alıp kullanmamasıdır. Bu yüzden Sağlık Bakanlığı’nın bu gibi satış yapanlara karşı yasal yaptırımları da arttırarak, ''kamu spotu'', ''afişler'' ve kamuoyu açıklamaları ile vatandaşı uyarmasını, ilaçların sadece bunun bilimsel eğitimini yapmış eczacılardan alınacağını hatırlatmasını istiyoruz.
 
İLAÇ DOZUNDA KULLANILMAZSA ZEHİR ETKİSİ GÖSTERİR
İlaçların hepsi, bitkisel olanlar dahil kimyasal maddelerdir. İlaç dozunda ve yerinde kullanılmazsa zehir etkisi gösterebilir. İster bitkisel yoldan elde edilmiş olsun isterse kimyasal yoldan elde edilmiş olsun bütün ilaçların eğitimini alan tek meslek eczacılık mesleğidir. TEİS olarak, bitkisel veya kimyasal her türlü ilacın sadece eczane ortamında, eczacıların gözetiminde ve danışmanlığında alınıp kullanılmasını öneriyoruz."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...