Tgrt Haber
18 May 2022 17:12 - Güncelleme : 18 May 2022 17:22

Arap basınından Mesut Özil için "Çağın Muhammet Ali'si" yakıştırması

Dünyaca ünlü futbolcular arasında gösterilen Fenerbahçe'nin futbolcusu Mesut Özil, kariyerini olumsuz etkileyecek olsa da dünya genelinde bazı insanların gördüğü zulme sessiz kalmıyor. Savaş mağduru binlerce insan için sesini yükselten Özil bu davranışlarıyla Arap basınından ilgi gördü.

Editör: Murat Makas / Kaynak: Fotomaç
Arap basını: Mesut Özil hiçbir insandan korkmuyor
Mesut Özil,Fenerbahçe,Arsenal
Arap basını: Mesut Özil hiçbir insandan korkmuyor

Fenerbahçe’nin dünyaca ünlü futbolcusu Mesut Özil futbolu kadar saha dışında yaptığı yardımseverliğiyle dikkat çekiyor. Sosyal medya hesaplarını da toplumsal olaylara tepki vermek için kullanan Özil’e yabancı basın yakından ilgi gösteriyor.

INSIDEARABIA.com adlı site Fenerbahçe'nin yıldızı Mesut Özil'in duyarlılığına dikkat çeken bir habere imza attı. Yıldız oyuncunun kendisine yapılan tüm baskılara rağmen, kariyerini de riske atarak insan haklarını savunduğunun altı çizildi ve 'Çağın Muhammed Ali'si' yakıştırması yapıldı.

HİÇBİR İNSANDAN KORKMUYOR

Arap basını haberinde şu ifadelere yer verdi:

Milyonlarca Müslüman Uygur Türk'ü, Çin hükümetinin toplama kamplarında işkence gördü. Mesut Özil, Çin'i Uygur Müslümanlarına zulmettiği için kınayan bir tweet attı. Bu tweetin sonuçları oldu ve Özil, Arsenal tarafından dışlanan bir isim halinde geldi. Ayrıca Adidas da Özil'le yaptığı 22 milyon sterlinlik olan sponsorluk anlaşmasını sonlandırdı. Amerika Birleşik Devletleri hükümetinin şimdi 'soykırım' olarak tanımladığı şeye karşı çıkmak, Özil'e büyük bir mali ve duygusal maliyet getirdi. Yine de İsrail işgali altındaki Filistinlilerin, Rus bombardımanı altındaki Suriyelilerin ve bir vekalet savaşının ortasında yakalanan Yemenlilerin maruz kaldığı vahşet hakkında farkındalık yapmak için çabalıyor. Son olarak Özil, Hindistan hükümetinin dini azınlığa yönelik baskısını 'utanç verici' olarak nitelendirdi. Açıkçası Özil, hiçbir insandan korkmuyor ve çağımızın Muhammed Ali'sidir.

PİYASA DEĞERİ 3 MİLYON EURO

Mesut Özil bu sezon Fenerbahçe'de 26 karşılaşmada görev aldı. Yıldız futbolcu 9 gol atarken takım arkadaşlarına 2 de asist yaptı. Sürekli olarak tartışmaların odağında olan Mesut Özil, daha sonra kadro dışı bırakılmıştı. 33 yaşındaki futbolcunun güncel piyasa değeri ise 3 milyon euro.

Kaynak: Fotomaç
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...