Tgrt Haber
05 Mart 2023 14:27 - Güncelleme : 05 Mart 2023 16:32

Bursaspor-Amedspor maçında saha savaş alanına döndü! Tribünlerdeki 'Beyaz toros' ve 'Yeşil' pankartlarına soruşturma...

TFF 2. Lig Bursaspor-Amedspor maçı öncesinde saha savaş alanına döndü. Isınmak için sahaya çıkan Amedsporlular ile Bursasporlular arasında kavga çıktı. Dün gece de Bursaspor taraftarı, Amedspor kafilesinin kaldığı otelin önünde "Ne Mutlu Türk'üm" diyerek havai fişekler patlatmıştı. Öte yandan ev sahibi takım taraftarlarının tribünde açtığı 'beyaz toros' ve 'Yeşil' pankartlarına ilişkin soruşturma başlatıldı. Açılan görsellerin kabul edilemez olduğunu söyleyen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış, sorumlu kişiler açığa alınmıştır" dedi.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, İHA
Bursaspor,Ademspor

TFF 2. Lig Beyaz Grup'ta Bursa'da oynanacak Bursaspor-Amed Sportif Faaliyetler maçı öncesi sahada olaylar çıktı. İki takım futbolcuları birbirlerine sözlü ve fiziksel saldırıda bulundu.

İKİ GRUP ARASINDA ARBEDE YAŞANDI

Bursaspor tribününden çekilen videoda, ısınmak için sahaya çıkan Amedsporlular ile Bursasporlular arasında arbede çıktığı görüldü. İki grup arasında çıkan olayları engellemek için birçok görevli sahaya girdi.

Bursaspor-Amedspor maçında, Bursasporlu taraftarlar "Beyaz Toros", 'Tarık Ümit' ve "Yeşil" kod adlı Mahmut Yıldırım'ın pankartlarını açtı.

Bursaspor-Amedspor maçında saha savaş alanına döndü! Tribünlerdeki 'Beyaz toros' ve 'Yeşil' pankartlarına soruşturma...

BAKAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Bursaspor - Amedspor karşılaşmasındaki olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, "Bursa’daki futbol müsabakasında, futbol seyrinin dışındaki görseller kabul edilemez ve spor ile bağdaştırılamaz. Bu görsellerin stada sokulmasında zafiyet gösteren kamu görevlileri ile ilgili soruşturma başlatılmış ve ilgili kamu görevlileri açığa alınmıştır" dedi.

AK PARTİ'DEN AÇIKLAMA

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Bursaspor ile Amedspor arasında oynanan futbol müsabakasında yaşanan olaylara ilişkin açıklamalarda bulundu. Sözcü Çelik, “Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır. Bu provokasyonu yapanları şiddetle kınıyoruz. Spora ve sporun ruhuna aykırı provokatif girişimlere hiçbir surette müsaade edilmeyecektir. Bu olayın her yönüyle araştırılması için gereken soruşturma başlatılmıştır” açıklamasında bulundu.

NE OLMUŞTU?

Dün gece sosyal medyada yer alan videolarda ise bir grup Bursaspor taraftarının, Amedspor kafilesinin konakladığı otelin önünde "Ne mutlu Türk'üm diyene" sloganları attığı ve Mehter Marşı çaldığı görülmüştü.

Amedspor ve Bursaspor daha önce Diyarbakır Stadyumu'nda karşı karşıya gelmiş ve maç olaylı geçmişti. Amedsporlu bazı taraftarların PKK paçavraları açarak ‘sözde kürdistan’ bayrağı salladıkları görülmüştü.

Kaynak: TGRT Haber, İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...