Tgrt Haber
31 Aralık 2021 15:48

Fenerbahçe'den kötü haber: 12 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Fenerbahçe'nin Kadın Futbol Takımı'nda, 9'u sporcu, 3'ü ise teknik ve idari kadro çalışanı olmak üzere 12 kişinin yeni tip koronavirüs testi pozitif çıktı. Fenerbahçe yetkilileri konuya ilişkin açıklama yaptı.

Fenerbahçe'den kötü haber: 12 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı
fenerbahçe,kadın futbol kulübü,koronavirüs,kovid-19

Fenerbahçe'nin Kadın Futbol Takımı'nda 12 kişinin koroanvirüs test sonucu pozitif çıktı. 26 Ağustos 2021 tarihinde kurulan ve maçlarını Fenerbahçe Lefter Küçükandonyadis Tesisleri'nde oynayan başarılı takımda, yeni tip koronavirüs testi pozitif çıkanlardan 9 kişinin sporcu, 3 kişinin ise idari kadro çalışanı olduğu öğrenildi. 

Sarı lacivertli takımın basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kadın Futbol Takımımızdan 9 sporcu ile 3 teknik ve idari kadro çalışanı olmak üzere toplamda 12 kişinin yapılan Covid-19 testleri pozitif sonuçlanmıştır. Test sonucu pozitif olan futbolcularımızın izolasyon ve tedavi süreçleri başlatılmıştır. Kamuoyunun bilgisine sunarız"

Fenerbahçe'den kötü haber: 12 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

FENERBAHÇE KADIN FUTBOL TAKIMI HAKKINDA

Fenerbahçe kadın futbol takımı, 26 Ağustos 2021 tarihinde kurulmuştur. TFF'nin 20 Eylül 2021 tarihli yönetim kurulu toplantısında aldığı karar sonrası 2021-2022 sezonu Süper Lig ve TFF 1. Lig takımlarının yaptığı başvuru sonrası içlerinde Fenerbahçe'nin de bulunduğu toplam 6 Süper Lig kulübünün doğrudan en üst lig olan Kadınlar Süper Ligi'ne katılımı onaylanmıştır. Sonrasında 2 Süper Lig kulübünün daha katılımı ile sayı 8 olmuştur. Takım alınan bu karar sonrası 2021-2022 sezonunda 24 takımın yer alacağı Kadınlar Süper Ligi'nde tarihinde ilk kez mücadele etmektedir.

Fenerbahçe ve Galatasaray yönetimi, 2 Aralık 2021 tarihinde yapmış oldukları ortak açıklama ile kadına şiddete karşı toplumsal farkındalık amacıyla kadın futbol takımları arasında Coca-Cola Company'nin desteği ile iki hazırlık maçı yapacaklarını duyurdu. İlk maç 7 Aralık 2021 tarihinde Galatasaray'ın NEF Stadyumu'nda gerçekleştirildi ve FBTV, GSTV ve TRT Spor ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Fenerbahçe, ilk maçtan 7-0'lık galibiyet ile ayrıldı. Bu maç Fenerbahçe kadın futbol takımı ve Galatasaray kadın futbol takımı arasında oynanan ilk derbi olarak tarihe geçmiştir.

Fenerbahçe'den kötü haber: 12 kişinin Kovid-19 testi pozitif çıktı

Fenerbahçe ilk sezonunda 2021-22 Kadınlar Süper Ligi'nde A Grubunda yer aldı. Sezonun ilk maçında 18 Aralık 2021 tarihinde son 2 sezonda Kadınlar 1. Ligi şampiyonu olan Beşiktaş ile Vodafone Park'ta karşılaştı. Maçın 11. dakikasında Yağmur Uraz, 27. dakikasında Arzu Karabulut'un attığı gollerle Beşiktaş 2-0 öne geçti, maçın 39. dakikada Kennya Cordner skoru 2-1 yaptı ve maç bu sonuçla bitti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...