Tgrt Haber
11 Temmuz 2021 18:59 - Güncelleme : 03 Şubat 2022 19:31

Kırkpınar’da başpehlivan Ali Gürbüz oldu! 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşlerinin başpehlivanlık müsabakalarında İsmail Koç’u yenen Ali Gürbüz, 4’üncü kez başpehlivan oldu.

Kırkpınar’da başpehlivan Ali Gürbüz oldu! 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri
Ali Gürbüz,660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

Edirne’de 9 Temmuz Cuma günü küçük boy kategorilerindeki pehlivanların güreşleriyle başlayan ve 11 Temmuz Pazar gününe kadar çeşitli boy kategorilerindeki 2 bin 161 pehlivanın kıran kıran gerçekleştirdiği müsabakalarda son gün heyecanı yaşandı.

Bugün çeyrek finalde ardından da yarı finalde rakiplerini yenen başpehlivan kategorisinde güreşen Ali Gürbüz ile İsmail Koç başpehlivanlık final müsabakasında güreşti. Heyecanın doruğa ulaştığı müsabakanın 40 dakikalık ana devresi sona erdi. Puanlamanın göz önünde bulundurulduğu müsabakada rakibine üstünlük kuran Gürbüz, 4’üncü kez başpehlivan oldu.

Kırkpınar’da başpehlivan Ali Gürbüz oldu! 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri

BAKAN KASAPOĞLU TEBRİK ETTİ

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 660. Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde başpehlivanlık unvanını kazanan Ali Gürbüz'u kutladı.

Bakan Kasapoğlu tebrik mesajında şu ifadelere yer verdi:

"İki yıllık büyük hasretin ardından kavuştuğumuz ve bu yıl 660'ıncısı düzenlenen Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri finalinde rakibi İsmail Koç'u yenerek altın kemeri kazanan Ali Gürbüz'ü kutluyorum. Üç gün boyunca er meydanında gerçekleştirdikleri epik mücadeleler ile izleyenlere Türk pehlivanlarının heybetini gösteren tüm yiğitlerimizi tebrik ediyorum. Kel Aliço'nun, Koca Yusuf'un, Adalı Halil'in, Kurtdereli Mehmet'in emanetini bir kültür mirası olarak görüyor ve bu mirası en iyi şekilde yaşatmaya devam ediyoruz. Ata sporumuzu gelecek nesillere bırakma gayretiyle bu önemli organizasyonda ter döken tüm sporcularımıza teşekkür ediyorum."

HAMAMA FAYTONLA GİDİŞTE KAZA

660’ıncı Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin Şampiyonu Başpehlivan Ali Gürbüz, geleneksel hamam sefası için faytonla giderken kaza geçirdi. Kaza anı anbean kameralara yansırken, faytondan düşen 2 kişi yaralandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...