Tgrt Haber
28 Ekim 2021 22:14

Facebook tarihe karıştı: İşte şirketin yeni adı ve logosu

Sosyal medya devi Facebook'un adı ve logosu değişti. Şirketin CEO'su Mark Zuckerberg'in yaptığı açıklamaya göre; Facebook, WhatsApp ve Instagram uygulamaları 'Meta' isimli şirketle tek çatı altında toplanmış oldu.

Facebook tarihe karıştı: İşte şirketin yeni adı ve logosu
FACEBOOK,İSİM,LOGO,META

Bünyesinde pek çok sosyal medya platformunu barındıran Facebook'ta bir süredir beklenen değişim gerçekleşti. Şirketin kurucusu Mark Zuckerberg, şirketin yeni adını ve logosunu duyurdu.

FACEBOOK'UN YENİ ADI BELLİ OLDU

‘Facebook Connect 2021’ etkinliğinde konuşan Mark Zuckerberg; "Facebook Inc." çatısı altında toplanan ve milyonlarca takipçi bulunan Facebook, WhatsApp ve Instagram gibi sosyal medya platformlarının çatı isminin "Meta" olacağını duyurdu. Facebook'un ikonik bir sosyal medya markası olduğunu belirten Zuckerberg, “Bugün bir sosyal medya şirketi olarak görülüyoruz” dedi.

Facebook tarihe karıştı: İşte şirketin yeni adı ve logosu
Facebook'un yeni adı Meta ve logosu

Daha önce WhatsApp Facebook bünyesine geçtiğinde "Facebook WhatsApp'ı satın aldı" deniliyordu ancak artık satın alan şirketin adı için "Meta" ismi kullanılacak.

Kimliğimizi ve inşa etmeyi umduğumuz geleceği yansıtmak adına şirketimizin artık Meta olduğunu paylaşmaktan gurur duyuyorum” ifadeleriyle yeni haberi duyuran Mark Zuckerberg, “Uygulamalarımız da dahil olmak üzere tüm ürünlerimiz artık yeni bir vizyonu paylaşıyor; Metaverse’ü hayata geçirmek.” açıklamasını yaptı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...