Tgrt Haber
26 Nisan 2023 14:40 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 14:45

İnternet tarayıcılarında yapay zeka devrimi: Opera One duyuruldu!

Yapay zeka internet tarayıcılarında da devrim yaptı. Microsoft Edge'in Bing tarayıcısında ChatGPT entegrasyonu bulunurken, Opera da yeni yapay zeka tabanlı tarayıcısı Opera One'ı duyurdu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: Opera.com
İnternet tarayıcılarında yapay zeka devrimi: Opera One duyuruldu!
opera one,yapay zeka,internet,web tarayıcı

Yapay zekanın en popüler kullanıldığı alanlardan biri internet tarayıcıları. İlk olarak web sitesinde kullanılma amacıyla ortaya çıkan sohbet robotu, şimdi daha fazla alana genişledi.

Microsoft, OpenAI'a yatırım yapmasının ardından ChatGPT'yi Bing tarayıcısına entegre etti. Milyonlarca kullanıcı Microsoft Edge aracılığıyla yapay zekanın nimetlerinden faydalanırken, bu akıma Operadakatıldı

OPERA'DAN 'YAPAY ZEKA'LI TARAYICI

İnternette gezinme şeklini değiştiren, devrim yapan yeni tarayıcı Opera One duyuruldu. Peki bu tarayıcı bizlere ne suunyor?

Ensonhaberin aktardığına göre  Geliştirici ön izlemesi olarak kullanıma sunulan Opera One'ın temel özelliği, "Tab Islands" adı verilen yeni bir sekme gruplama olarak dikkat çekiyor. 

İnternet tarayıcılarında yapay zeka devrimi: Opera One duyuruldu!

Tab Islands özelliği yapay zekayı kullanarak sekmeleri içeriğe göre otomatik olarak gruplandırıyor.

Örneklendirecek olursak tarayıcı; açılan web sitelerinin kategorilerini otomatik olarak anlayacak ve buna göre gruplar haline getirecek.

Öte yandan Opera, mart ayında ana tarayıcısına getirdiği ChatGPT ve ChatSonic gibi özellikleri de Opera One tarayıcısına dahil etti.

Yapılan açıklamaya göre Opera One, bu yıl bitmeden ana tarayıcının yerini alacak. 

ERKEN ERİŞİM İÇİN KULLANILABİLİR

Yapay zeka destekli yeni Opera One erken erişime açıldı. Buraya tıklayarak sizler de yeni geliştirilen tarayıcıya sahip olabilirsiniz. Ayrıca deneyimlerinizi yorumlarda paylaşmayı unutmayın.

Kaynak: Opera.com
Derleme: Okan Güleş

Kaynak: Opera.com
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...