Tgrt Haber
23 Ağustos 2022 18:05 - Güncelleme : 23 Ağustos 2022 18:06

NASA, karadeliğin sesini paylaştı: Milyonlarca kişi tarafından izlendi

Amerika Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA), karadelikten gelen bir sesi paylaştı. 14 milyona yakın izlenen video, ürpertici bir sesi içeriyor.

NASA, karadeliğin sesini paylaştı: Milyonlarca kişi tarafından izlendi
nasa,bilim,uzay

Uzayla ilgili gelişmelerde ön plana çıkan NASA, hem sahip olduğu keşif araçları hem de teleskoplarıyla başarılı işlere imza atıyor. James Webb ile evrenin derinliklerini görüntüleyen NASA, kısa süre önce karadelikten gelen bir sesi paylaştı.

NASA, söz konusu karadelik paylaşımını sosyal medya hesabından yaptı. Daha öncede uzayda benzer bir ses herkesi şaşkınlığa uğratırken, bu kez ses Perseus galaksisindeki bir karadelikten kaydedildi.

ÜRPERTİCİ SES, MİLYONLARCA KİŞİ TARAFINDAN DİNLENDİ

NASA tarafından paylaşılan ses kaydı milyonlarca kez dinlendi. Tüm sosyal medya hesaplarında yüksek derecede etkileşim alan NASA, sadece Twitter’da 14 milyona yakın etkileşime ulaştı. Konuya ilişkin olarak yapılan açıklamalar ise şöyleydi:

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, "Uzayda ses olmadığı yanılgısı, uzayın bir boşluk olması ve ses dalgalarının yol almasına imkan vermemesi nedeniyle ortaya çıkar. Bir galaksi kümesinde o kadar çok gaz var ki gerçek sesi yakaladık. Burada kara deliğin sesini duymak için diğer verilerle karıştırdık." ifadeleri kullanıldı. Sesi aşağıdaki videoyu oynatarak dinleyebilirsiniz...

https://twitter.com/NASAExoplanets/status/1561442514078314496

Söz konusu kara delik, sıcak gazla dolu ve 11 milyon ışık yılı genişliğinde bir gökada kümesi olan Perseus gökada kümesinde, 200 milyon ışık yılı uzaklıkta yer alıyor.

Kaynak: NASA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...