Tgrt Haber
17 Ağustos 2022 13:00 - Güncelleme : 17 Ağustos 2022 13:06

Bilim dünyası bu gelişmeyle çalkalanıyor: Nesli tükenen Tazmanya kaplanı yeniden hayata döndürülecek!

Avustralya kökenli ve nesli tükenen Tazmanya kaplanı, milyon dolarlık projeyle yeniden hayata getirilecek. Hem bilim dünyası hem de sosyal medya bu projeyi merakla bekliyor.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: BBC News
Bilim dünyası bu gelişmeyle çalkalanıyor: Nesli tükenen Tazmanya kaplanı yeniden hayata döndürülecek!
tazmanya kaplanı

Bilim dünyasında her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Son olarak araştırmacılar, soyu tükenmiş Tazmanya kaplanını hayata yeniden döndürmek için milyon dolarlık bir projeye başladı. Söz konusu proje hem bilim hem de sosyal medya dünyasında duyanları şaşkınlığa uğrattı.

Milyon dolarlık projede araştırmacılar, Avustralya’ya özgü Tazmanya kaplanını hayata döndürmek için kök hücre ile gen düzenleme teknolojisinden faydalanacak. İşte detaylar…

TAZMANYA KAPLANI YENİDEN HAYATA DÖNEBİLİR

BBC News'in haberine göre, Avustralya ve ABD'deki araştırmacılar, kök hücre ve gen düzenleme teknolojisi kullanarak etçil keseli Tazmanya kaplanlarının yeniden hayata döndürülebileceklerini açıkladı.

Söz konusu projede, yaşayan keseli hayvandan benzer kök hücre alma yöntemiyle soyu tükenmiş ya da tükenmeye başlayan hayvanları yeniden hayata döndürmek için gen düzenleme teknolojisi kullanılması planlanıyor.

Bilim dünyası bu gelişmeyle çalkalanıyor: Nesli tükenen Tazmanya kaplanı yeniden hayata döndürülecek!

Melbourne Üniversitesinden araştırmayı yöneten Profesör Andrew Pask, ilk yaşayan yavru Tazmanya kaplanına 10 yıl içinde sahip olabileceklerine inandığını ifade etti. Bilim insanlarının bu projeyi uygulayabilmesi halinde, nesli tükenen ya da tükenmekte olan canlıları hayata geri döndürmeye ilişkin tarihte bir ilke imza atılmış olacak. Tazmanya kaplanı olarak adlandırılan büyük keseli hayvanın bilinen son üyesi 1930'larda ölmüştü.

Diğer yandan, bazı bilim insanları, söz konusu projeye çok da katılmayarak "bilim kurgudan ibaret" olduğunu savundu. Ayrıca konuya ilişkin yorum yapan Avustralya Antik DNA Merkezinden Doç. Dr. Jeremy Austin nesli tükenen hayvanları hayata geri döndürmenin bir efsaneden ibaret olduğunu ve bu projenin bilimle bir ilgisinin bulunmadığını, daha çok medyanın ilgisini çekmekle alakalı olduğunu öne sürdü.

 

Kaynak: BBC News
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...