Tgrt Haber
09 May 2022 12:34 - Güncelleme : 09 May 2022 12:42

Putin’in Konuşması Sırasında Rus Televizyon Kanalları Hacklendi

Putin, Rusya’nın Zafer Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunduğu sırada televizyon kanalları hacklendi. Siber saldırıların kim tarafından yapıldığı ise bilinmiyor…

Editör: Okan Güleş / Kaynak: inews.co
Putin’in Konuşması Sırasında Rus Televizyon Kanalları Hacklendi

Vlademir Putin, Rusya’nın 1945’teki zaferini kutlamak üzere bazı açıklamalarda bulundu. Moskova’da gerçekleşen kutlama sırasında Rus televizyon kanallarına siber saldırı yapıldı. Yapılan saldırılarda ise Rus hükümeti ve TV’lerin yalan söylediği gibi bazı yazılar ekrana yansıtıldı.

Rusya’nın 1945’teki zaferini kutladığı 9 Mayıs töreni, binlerce insanı ekran başına topladı. Moskova’daki törende ‘savaşmaya devam’ diyen Putin, geri çekilmeyeceğini bir kez daha göstermiş oldu. Bunun üzerine Rus televizyon kanallarında aniden farklı görüntüler yayınlanmaya başladı.

RUSYA TV KANALLARI’NDA KARALAYICI SÖZLER

Rusya’nın ana propaganda kanalı Russia One da dahil olmak üzere tüm Rus televizyon kanallarının ismi; “elinizde kan var” şeklinde değiştirildi. Daha öncesinde ise bazı kişiler, ‘’Savaşa Hayır’’ mesajını gördüklerini de bildirdi.

Konuyla ilgili olarak Rus makamları siber saldırıları kabul etmedi. Ancak mobil operatör MTS, tersine bir açıklamada bulunarak Rus kanallarının ‘siber saldırılardan’ etkilendiğini söyledi.

RUSYA ESKİ CUMHURBAŞKANI ADAYI’NDAN SERT AÇIKLAMA

Tv kanallarının saldırıya uğraması bazı önemli isimlerinde canını sıktı. Rusya’nın eski cumhurbaşkanı adayı Ksenia Sobchak, "Geceleri ve sabahları bayram programı izlemek isteyen Rusya sakinleri bu tür mesajlara rastladı. Tam olarak kimin hacklendiğini merak ediyorum. Kimin başı omuzlarından uçacak?” açıklamalarında bulundu.

Putin’in Konuşması Sırasında Rus Televizyon Kanalları Hacklendi

ANONYMOUS OLDUĞU DÜŞÜNÜLÜYOR

İşgalin başından bu yana popüler hacker grubu Anonymous, Rusya’ya çeşitli saldırılar düzenleyerek darbe uygulamak istedi. Son olarak tv kanallarının hacklenmesiyle de akıllara aynı grup geldi. Şu ana kadar Anonymous saldırıyı kabullenmezken, oklar bu ekibe çevrildi.

Kaynak: inews.co
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...