Tgrt Haber
03 Eylül 2021 13:23

NASA duyurdu: Uçan taksinin deneme uçuşları başladı

Joby Aviation adlı şirketle işbirliği yapan Amerikan Ulusal Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA) uçan taksi deneme uçuşlarına başladı, 10 Eylül'e kadar denemeler devam edecek.

NASA duyurdu: Uçan taksinin deneme uçuşları başladı
nasa,,uçan taksi,,taksi,

NASA, Joby Aviation adlı şirketle işbirliği yaparak elektrikli dikey kalkış ve iniş yapabilen uçak taksinin deneme uçuşlarına başladı. NASA, ilk kez bu teknolojiyi kullanan bir hava aracını test ettiklerini duyurdu. Uçan taksilerin ileride insan ve mal taşımada kullanılabileceğini belirtti.

241 kilometrelik menzile ve 321 kilometrelik azami hıza sahip uçan taksinin deneme uçuşlarının geçtiğimiz Pazartesi günü başladığı ve 10 Eylül'e kadar süreceği açıklandı. 

NASA duyurdu: Uçan taksinin deneme uçuşları başladı

Uçan takside bulunan Gelişmiş Hava Hareket Kabiliyeti programı, NASA'nın deneysel hava araçlarını çalışırken gözlemlemek ve yolcular için güvenli olup olmadığını tespit etmek için yürüttüğü çalışmaların parçasını meydana getiriyor.

NASA, deneme uçuşlarında yapacağı gözlemlerin yanı sıra havacılık alanındaki modellemelerde kullanılacak aracın hareketlerini, çıkardığı sesleri, kontrol birimiyle kurduğu iletişimi de takip edecek.

NASA, topladığı verilerle Joby'ninki gibi elektrikli hava taksileriyle ilgili düzenlemelerin yapılmasında ABD Federal Havacılık İdaresi'ne de tavsiyelerde bulunacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...