Tgrt Haber
15 Aralık 2021 09:41

WhatsApp, sesli mesajlara ön izleme özelliği ekledi

2 milyarı aşkın kullanıcısı bulunan WhatsApp, sesli mesajların gönderilmeden önce dinlenebilmesi için bir özelliği kullanıma sundu. Yani artık sesli sohbetlerin ön izlemesi yapılabilecek.

WhatsApp, sesli mesajlara ön izleme özelliği ekledi
teknoloji,whatsapp,whatsapp özellik,whatsapp sesli sohbet,meta,mesajlaşma uygulamaları,sosyal medya

Popüler mesajlaşma platformları arasında ilk sıralarda yer alan WhatsApp, kullanıcılardan gelen talepleri değerlendirmeye devam ediyor. Teknoloji devi Meta’ya (eski adıyla Facebook) bağlı şirket, sohbetler için işlevsel bir özellik getirdi. 

WhatsApp’ta bireysel sohbetlerde ya da grup sohbetlerinde metin, belge, görsel ya da sesli mesaj seçenekleri bulunuyor. Bazı kullanıcılar mesajlaşmanın daha yorucu olduğunu düşünerek sesli mesaj göndermeyi tercih ediyor. Ancak şirketin geliştirdiği bu işlevde bir eksiklik vardı; mesajı göndermeden önce dinleme imkanı yoktu. 

Kullanıcılar, bir sesli mesajı karşı tarafa iletmeden önce dinlemek istediklerini sosyal medyada sıklıkla dile getiriyor. Nihayet WhatsApp, kullanıcıların bu isteğini yerine getirdi.

SESLİ MESAJIN ÖN İZLEMESİ NASIL YAPILACAK?

WhatsApp’ın yayınladığı yardım sayfasına göre, bir sesli mesajı bitirdikten sonra "durdur" düğmesine basıldığında mesajın ön izlemesi görülecek. Kullanıcılar, üçgen şekilli "oynat" tuşundan ses kaydının ön izlemesini yapabilecek. Mesajı silmek için "çöp tenekesi" simgesine gidilmesi gerekiyor. 

WhatsApp, sesli mesajlara ön izleme özelliği ekledi

Mesajlaşma platformu, bu özelliğin son haftalarda yavaş yavaş kullanıma sunulduğunu açıkladı. Artık iOS (iPhone’lar), Android, web ve masaüstü dahil tüm platformlarda kullanılabileceğini de belirtti.

WHATSAPP, SESLİ SOHBETLERİ GELİŞTİRİYOR

WhatsApp, sesli sohbetleri geliştirmek için yeni özellikler üzerinde duruyor. Geçtiğimiz aylarda piyasaya sürülen bir özellik ile kullanıcılar sesli mesajları daha hızlı ya da daha yavaş dinleme seçeneğine sahip oldu. Ancak şirketin planları sadece bunlarla sınırlı değil. 

WhatsApp, sesli mesajlara ön izleme özelliği ekledi

WABetaInfo’ya göre, bir ses kaydını duraklatıp devam ettirmek de yakında uygulamaya dahil edilecek. Ancak daha ilginç özelliklerin de gelmesi bekleniyor. WhatsApp, bir sesli mesajı dinlemek yerine bir dökümünü okumanıza izin verebilecek yeni bir sesli çeviri özelliği geliştirmeye çalışıyor.

Ayrıca şirket, ilerleyen zamanlarda sohbetlerde gezinirken sesli mesajları dinlemeye imkan tanıyan bir güncellemeyi de yayınlamayı planlıyor. Şimdilik WhatsApp'ın ön izleme güncellemesi yaparak sesli sohbetler için böyle bir adım atması umut verici olarak görülüyor. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...