Tgrt Haber
02 Ağustos 2022 10:20 - Güncelleme : 02 Ağustos 2022 10:26

Xiaomi, Android 13 tabanlı MIUI 13.1 güncellemesini yayınladı

Google halihazırda Android 13 güncellemesini Pixel modellerinde test etmeye devam ederken, Xiaomi'de sürpriz şekilde Android 13 tabanlı MIUI 13.1 güncellemesini yayınladı. Böylece MIUI 14 ile gelmesi beklenen Android 13'te erkenden gün yüzüne çıkmış oldu.

Editör: Okan Güleş / Kaynak: TGRT Haber
Xiaomi, Android 13 tabanlı MIUI 13.1 güncellemesini yayınladı
xiaomi,teknoloji,MIUI 13

Xiaomi, yazılım alanında önemli yeniliklere hazırlanıyor. Her yıl 'MIUI' güncellemeleriyle cihazlara yepyeni özellikler sunan üretici, bu yıl da MIUI 14 arayüzüyle tüm gözleri üzerine çekmeyi hedefliyor. Kullanıcı deneyimine odaklanacak güncelleme, görsel açıdan da birçok yenilikle gelecek.

MIUI 14 için henüz şekillenen bir tasarım ya da detay bulunmuyor. Ancak Xiaomi, kısa süre önce beklenmedik bir güncelleme yayınladı. Herkes MIUI 13'ün sona erdiğini, bir sonraki güncellemenin artık MIUI14 olacağını düşünürken Çinli üreticiden yeni güncelleme geldi. Xiaomi 12 Pro için sunulan güncelleme MIUI 13.1 arayüzü. Firma, herkesi şaşırtarak MIUI 14 öncesinde MIUI 13.1 arayüzünü kullanıma sundu. 

ANDROID 13'Ü TEMEL ALIYOR

Android 13 güncellemesi, aksilik olmaması durumunda eylül ayı civarlarında resmi sürümüyle piyasaya çıkacak. Şu anda Google başta olmak üzere birçok marka, yeni işletim sistemini beta olarak cihazlarında test ediyor. Xiaomi'de bu markalar arasında yer alıyor ve güncelleme konusunda da oldukça hızlı.

Xiaomi, Android 13 tabanlı MIUI 13.1 güncellemesini yayınladı

Çinli üretici kısa süre önce Xiaomi 12Pro modeli için Android 13'ü temel alan MIUI 13.1 güncellemesini yayınladı. Sadece Çin tabanlı modeli kapsayan güncelleme, Android 13'ü çalıştırıyor. Ancak MIUI 13.1 ile gelen yenilik ya da başka bir detayın şimdilik göze çarpmadığını da belirtmekte fayda var. 

Henüz üreticiler Google'ın yeni işletim sistemini akıllı telefonlarında test ederken, güncellemenin tam hazır sürümünün gelmesi ise eylül ya da ekim aylarını bulacaktır diye tahmin ediyoruz. 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...