Tgrt Haber
14 Aralık 2021 16:25

Xiaomi kullanıcılarına müjde: MIUI 13 özellikleri sızdı

Çin merkezli teknoloji devi Xiaomi, MIUI arayüzünün yeni sürümünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Ancak güncelleme yayınlanmadan önce yeni sürümün logosu ve özellikleri basına sızdı.

Xiaomi kullanıcılarına müjde: MIUI 13 özellikleri sızdı
teknoloji,xiaomi,miui 13,miui arayüzü,xiaomi 12

Son birkaç yıldır yükselişe geçen teknoloji üreticisi Xiaomi, akıllı telefonlardan akıllı ev aletlerine kadar onlarca ürün ve yazılımla kullanıcılara hitap ediyor. Fiyat aralığında oldukça esnek davranan şirket, şu anda küresel akıllı telefon piyasasında üçüncü sırada yer alıyor. Dünyada en fazla akıllı telefon satışı yapan ilk iki şirket Samsung ve Apple iken, üçüncü sırada yer alan Xiaomi rakiplerini korkutuyor. 

XIAOMI MIUI ARAYÜZÜNÜN ÖZELLİKLERİ GÖRÜNDÜ

Bu yıl büyük bir dönüşüm sürecine giren Xiaomi, Ağustos ayında yaptığı duyuruyla Mi ürün markasını kaldıracağını açıkladı. Böylece Xiaomi Mi akıllı telefonlar da artık sadece Xiaomi ismini taşıyacak. Ayrıca şirket, MIUI arayüzünün de logosunu değiştirmeye karar verdi.  

Xiaomi kullanıcılarına müjde: MIUI 13 özellikleri sızdı

 

Bununla birlikte, 28 Aralık günü gerçekleşecek bir etkinlikle tanıtılması beklenen Xiaomi 12, beraberinde yeni MIUI 13'ü de getirecek. Yeni işletim sistemi sürümünün logosu, Xiaomi'nin Geri Bildirim uygulaması aracılığıyla sızdırıldı. Sızıntılarda ilk olarak logonun renkli tasarımı dikkat çekiyor. 

Sızıntılara göre yeni sürüm de geometrik tasarıma sahip olacak. Bununla birlikte yeni Infinity Scroll özelliği, ana ekran bölmelerini döngü halinde sunacak. Yani ana ekrandaki sonuncu bölmeye geldiğinizde bir sonraki kaydırma sizi 1 numaraya geri götürecek. 

Xiaomi kullanıcılarına müjde: MIUI 13 özellikleri sızdı

Ayrıca Xiomi yeni sürümle birlikte artık küçük widget'ları kullanıcılara sundu. MIUI 12.5 beta sürümünde tanıtılmıştı ancak henüz kararlı bir sürümde etkinleştirilmemişti. Bu arada Xiomi, mevcut bir özellik üzerinde de güncelleme yaptı. Video Araç Kutusu olarak hayata geçirilen ve daha sonra Akıllı Araç Kutusu olarak yeniden adlandırılan özellik artık “Kenar Çubuğu” ismini aldı. 

YENİ SÜRÜM İLK ÖNCE HANGİ CİHAZLARA GELECEK?

Xiaomi’nin planlarına göre, Android 11 temelli yeni sürüm Xiaomi 12x, Redmi K50 cihazlarla piyasaya sürülecek. Bunun yanı sıra Android 12 temelli yeni arayüz ilk önce Mi Mix 4, Redmi K40, Mi 11 Ultra, Mi 11, Redmi K40 Pro, Mi 10S ve Mi 11 Lite telefonlarda yer alacak. MIUI 13 sürümü gelecek yıl pek çok Xiaomi cihazına gelecek. 

Yeni arayüzden görüntüler:

 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...