Tgrt Haber
02 Ağustos 2021 10:22

'Bir günlükler'in ölüm dansı başladı

Ardahan'da "bir günlükler" olarak adlandırılan her yıl tekrarladıkları "ölüm uçuşu" denilen son uçuşlarıyla kelebeği andıran canlılar bu yıl da kanat çırpmaya başladı.

'Bir günlükler'in ölüm dansı başladı
ardahan,bir günlükler,mayıs sinekleri,ölüm dansı,ölüm uçuşu

Ardahan'da, "bir günlükler" ve "mayıs sinekleri" olarak adlandırılan, kelebeği andıran canlılar, her yıl tekrarlanan ve "ölüm uçuşu" denilen son uçuşlarını gerçekleştirmek için bu yıl da kanat çırpmaya başladı.

'Bir günlükler'in ölüm dansı başladı

Kentte çoğunlukla Kura Nehri kıyısında toplanan çok sayıda sinek, özellikle havanın kararmasıyla Ardahan Köprüsü ile Ardahan Kalesinin alt kısmındaki aydınlatma lambalarının etrafını sarmaya başlıyor.

'Bir günlükler'in ölüm dansı başladı

YARIM SAAT SONRA GELEN ÖLÜM

Geçen yıl da aynı bölgede aydınlatma lambaları etrafında toplanan sineklerin, yaklaşık bir hafta daha "ölüm dansını" sürdürmesi bekleniyor. Mayıs sineklerinin sayısı gece saatlerine doğru artarken, vatandaşlar onların uçuşlarını ilgiyle izledi. Sineklerin yaklaşık yarım saat süren görsel şöleni, ölümleriyle noktalanıyor.

'Bir günlükler'in ölüm dansı başladı

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...