Tgrt Haber
25 May 2022 20:31 - Güncelleme : 25 May 2022 20:55

Ne ölüsüne ne dirisine asla dokunmayın! Dünyanın en zehirli türü Tekirdağ kıyılarında

Akdeniz ve Ege Denizi'nde sıkça görülen zehirli denizanaları bu sefer Marmara'da görülmeye başladı. Özellikle Tekirdağ kıyılarına yuvalanan pusula denizanaları (chrysaora hysoscella) vatandaşları tedirgin etti.

Editör: Murat Makas / Kaynak: İHA
Fotoğraf (İHA)
Denizanası,Tekirdağ,Marmara
Fotoğraf (İHA)

Zehirli pusula denizanaları artan hava sıcaklıkları ile birlikte Marmara’da görülmeye başlandı. Denizlerin yaz mevsiminden dolayı ısınması ve kirliliğe bağlı olarak yeni yol izleyen zehirli denizanaları vatandaşları tedirgin etti. Doğal yaşam alanları Akdeniz ve Ege Denizi olan zehirli pusula denizanaları kırmızı, sarı ve kahverenginde olup 1.5 metreyi bulan kollarıyla dikkat çekiyor.

UZMANLARDAN UYARI

Uzmanlar, pusula denizanasının ne ölüsüne ne de dirisine dokunulmaması gerektiğini belirterek, temas edilmesi halinde amonyak ya da sirke ile yıkanarak sağlık kuruluşlarına haber verilmesi gerektiğini vurguladılar.

Zehirli Denizanalarını yakından incelemeye çalışan Ayhan Erdem, ''İlerde de var. 4-5 tane gördüm. Kıyıya doğru geliyorlar. Ondan sonra geri gidiyorlar. Biraz zehirliymiş herhalde denize girmeye korkuyoruz. Yakından bakıyoruz ama yaklaşıp ellersek tehlikeli, ellemesen bir şey yok'' dedi.

Ne ölüsüne ne dirisine asla dokunmayın! Dünyanın en zehirli türü Tekirdağ kıyılarındaNe ölüsüne ne dirisine asla dokunmayın! Dünyanın en zehirli türü Tekirdağ kıyılarında

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Nr25 Mayıs 2022 21:41

Bu şemsiye ve paraşüte benzeyen deniz canlisinin,ana ismiyle nitelendirilmesi çok aptalca

Sonraki Haber Yükleniyor...