Tgrt Haber
06 Ekim 2021 15:07

Ölü doğan bebek ele verdi! Engelli kadının istismarcısı 12 yıl sonra yakalandı

Kastamonu'da 2009 yılında cinsel istismara uğrayarak hamile kalan ve bebeği ölü doğan konuşma ve işitme engelli kadının faili yakalandı. Faili meçhul dosyayı 12 yıl aradan sonra yeniden ele alan JASAT, bebeğin mezarını kazarak kemik örneklerinden alınan DNA ile zanlıyı yakaladı.

Ölü doğan bebek ele verdi! Engelli kadının istismarcısı 12 yıl sonra yakalandı
kastamonu,,istismar,,engelli kadın,

Kastamonu'nun Araç ilçesinde, işitme ve konuşma engelli bir kadına cinsel saldırıda bulunduğu belirlenen şüpheli, 12 yıl sonra  Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) tarafından yakalandı.

Uğradığı saldırının ardından hamile kalan kadının 2009 yılında doğan bebeği ölü oalrak dünyaya geldi. O tarihte gömülen bebeğin mezarı yeniden kazılarak alınan kemik örneklerinden bebeğin biyolojik babası saptandı. Yakalanan zanlı gözaltına alındı.

5 ŞÜPHELİ BERAAT ETTİ

Sofçular köyünde 2009 yılında 37 yaşında olan İ.Y. isimli doğuştan işitme ve konuşma engelli kadına cinsel saldırıda bulunulduğu iddiası ile yapılan şikayet sonucu Araç Cumhuriyet Savcılığınca soruşturma başlatıldı.

Olayın ardından hamile kalan kadının bebeği ölü doğdu. Olayla ilgili gözaltına alınan 5 şüpheliye yapılan DNA testlerinde şahıslarla ilgili bir benzerlik bulunamaması nedeniyle bu kişiler beraat etti.

JASAT TOZLU DOSYAYI YENİDEN AÇTI

İl Jandarma Komutanlığının Jandarma Suç Araştırma Timleri (JASAT) 2021 yılı başlarında faili meçhul dosyayı yeniden ele alarak başlattığı kapsamlı çalışma ve araştırmalar sonucunda, Ş.U'nun (63) olayın faili olabileceği tespit edildi.

JASAT tarafından elde edilen deliller doğrultusunda Araç Cumhuriyet Savcılığınca 2009 yılında ölen bebeğin mezarı kazdırılarak kemik numuneleri alındı ve şüpheli şahıstan alınan örneklerle Adli Tıp Kurumuna gönderildi.

Yapılan DNA incelemesinde ölen bebeğin biyolojik babasının Ş.U. olduğunun tespit edilmesi üzerine şüpheli gözaltına alındı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...