Tgrt Haber
10 Ağustos 2021 16:59

İstanbulluları isyan ettiren görüntü: Ömerli Barajı’na zehir akıyor

Pendik'teki Göçbeyli ve Ballıca köylerinde yeterli miktarda arıtma ve temizleme işlemlerinin gerçekleştirilmemesi, evlerin ve ahırların kanalizasyon atıklarının Ömerli Barajı'na akmasına enden oluyor.

İstanbulluları isyan ettiren görüntü: Ömerli Barajı’na zehir akıyor
ömerli barajı,,atık,,çevre kirliliği,,kanalizasyon,

Pekdik'teki Göçbeyli ve Ballıca köylerinde bulunan ev ve ahırların kanalizasyon atıklarının Ömerli Barajına bağlanan dereye akması çevre felaketine neden oluyor. Balık ölümlerine, kötü kokuya ve vatandaşların tepkilerine neden olasn bu durumu İSKİ'ye bildirdiklerini belirten çevre sakinleri, kendileriyle ilgilenilmediğini ifade etti. Öte yandan Göçbeyli ve Ballıca'da kanalizasyon atıklarının aktığı dereler havadan görüntülendi.

Göçbeyli köyü sakinleri, konuyla ilgili İSKİ ile iletişime geçtiklerini, fakat kimsenin duruma müdahale etmemesi nedeniyle dereden Ömerli Barajına kanalizasyon atıklarının akmaya devam etiklerini belirtti. Ayrıca Ballıca köyünde yaklaşık 2 yıl kadar önce bölgeye arıtma tesisi yapmak amacıyla çukur kazıldığı ve derenin o çukura bağlandığı, fakat çalışmalara devam edilmemesi nedeniyle dereye hala kanalizasyon atıklarının aktığı iddia edildi.

"KİMSE BİZİMLE İLGİLENMİYOR"

Göçbeyli sakinlerinden Recep Şahin'in yaptığı açıklamada, “Burası Göçbeyli Deresi. Bu akan zehirle ilgili muhtarla birlikte yetkililere haber verdik. İSKİ'den bir yetkili geldi. Dedim ki 'burada bu sorun var, en büyük sorunu da ben yaşıyorum ve İstanbul’a akıyor.' O da 'Bu senin sorunun değil, bu suyu İstanbul'a içiremeyiz' dedi.

İstanbulluları isyan ettiren görüntü: Ömerli Barajı’na zehir akıyor

Bir yıl oldu ama bir daha ne arayan soran var ne gelen var, kimse ilgilenmiyor. Buraya tüm bu köyün ve yapılan çiftliklerin pislikleri, bütün giderler Göçbeyli Deresinden Ömerli Barajı'na bağlanıyor. Hiçbir şekilde arıtma yok, direkt gidiyor. En ufak müdahale bile yok. Ben bu köyde oturuyorum ve görüyorum dereye akıyor, bu altyapı yapıldıktan sonra hepsi bütün çiftlikler buna bağlandı. Arıtma yapılması için çok başvuruda bulunduk. Kimse gelip gitmiyor bizle ilgilenmiyor. Mağduruz sorunumuz bu” şeklinde konuştu.

Duruma tepki gösteren Göçbeyli sakini Yahya Güzelbey ise, “Arkamda görmüş olduğunuz dereye su değil zehir akıyor. Tüm İstanbul halkı zehir içiyor” diye konuştu.

"İKİ SENEDİR DEFALARCA ŞİKAYETTE BULUNDUK AMA..."

Ballıca’da ikamet eden Aysel Altınkum da bölgede esnaflık yaptığını belirterek, İki yıl önce köyümüzün altyapı çalışmalarına başlanmış olup altyapı çalışmaları tamamlanmıştır ve kanalizasyonlarımız şurada açılmış olan ve arıtma tesisi yapılacağı söylenen çukura bağlanmıştır. Burada evimizin kanalizasyonlarının aktığı çukura herhangi bir arıtma tesisi yapılmadığı gibi buradaki köy kanalizasyonu bu dereye akıtılmaktadır. Derenin bağlantısı hepimizin kullanmış olduğu Ömerli Barajı'dır. Ömerli Barajı'na şu an kirli su karışmakta ve hepimiz bu kirli suyu kullanmaktayız. İSKİ yönetimi bununla ilgili hiçbir şey yapmamaktadır. Biz iki senedir köylü olarak ve muhtarlık olarak defalarca kendilerine şikayette bulunmamıza rağmen defalarca arıtma tesisinin tamamlanmasını söylememize rağmen herhangi hiçbir dönüş olmamıştır ve çalışmaya hiçbir şekilde başlanmamıştır” dedi.

Öte yandan arıtma tesisi yapma amacıyla kazılan ve çalışmaların yarıda bırakıldığı çukur ile kanalizasyon atıklarının aktığı dere drone ile havadan görüntülendi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...