Tgrt Haber
14 May 2021 11:11

Koronaya yakalanan prematüre ikizler annesine kavuştu

Prematüre olarak dünyaya gelen ikiz bebeğin korona virüs testi pozitif çıktı. Yaklaşık 10 gündür tedavi uygulanan ikizler test sonuçları negatife dönünce annesine kavuştu.

Koronaya yakalanan prematüre ikizler annesine kavuştu
koronavirüs,,sağlık,

Malatya’da yaşayan Rabia-Abdullah Çakmak çiftinin yaklaşık 50 gün önce ikiz kızları Nazlı ile Aslı dünyaya geldi.

KARANTİNAYA ALINDI

Prematüre olarak dünyaya gelen bebeklerin, 40. gününde korona virüse yakalandığı belirlendi. İkizler, Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde tedavi altına alınırken, anne ve babaları ise evde karantinaya alındı.

10 GÜN AYRI KALDILAR

Minik bebekler, tedavilerinin sürdüğü yaklaşık 10 gün boyunca annelerinden ayrı kaldı. İlk anneler günlerini de annelerinden uzak geçiren minikler, Ramazan Bayramı’nın ikinci gününde tamamlanan tedavilerinin ardından annelerine kavuştu.

HEMŞİRELER ANNELİK YAPTI

İkizlerin tedavi edildiği Malatya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Sorumlu Hemşiresi İclal Berber, bebeklerin korona virüs testlerinin pozitif olduğu andan itibaren bebeklere servisteki hemşirelerin annelik yaptığını kaydetti.

Anne Çakmak da doğumdan 40 gün sonra korona virüs testlerinin pozitif çıktığını dile getirerek, yaşanan sürecin kendileri için çok zorlu geçtiğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...