Tgrt Haber
27 May 2021 09:40

Meteoroloji uyardı: Yağmur geliyor, sıcaklık düşüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hafta sonu yurt geneli için sağanak yağmur uyarısında bulundu. Yağışlar yurt genelinde etkili olacak, sıcaklık düşecek.

Meteoroloji uyardı: Yağmur geliyor, sıcaklık düşüyor
hava durumu,sağanak,yağmur,sıcaklık,meteoroloji

Türkiye yeni bir yağışlı havanın etkisi altına giriyor. Mayıs boyunca mevsim normallerinde seyreden sıcaklık, ay sonuna doğru düşüşe geçiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumuyla ilgili son tahminleri paylaştı. Bu hafta sonu yurdun büyük bölümünde yağış görülecek.

HAFTA SONUNA DİKKAT!

Yurdun kuzey kesimleriden sıcaklık mevsim normallerinde ilerlerken; iç ve güney kesimlerde mevsim normallerinin üstüne çıkan sıcaklık, cumartesi gününden itibaren düşerek mevsim normallerine yakın seviyeye gelecek.

Yayınlanan 5 günlük hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde yarından itibaren hava bulutlu olacak. Cumartesi günü ise yağışlar yurt geneline yayılacak. Yağışın sabah saatlerinden itibaren başlaması bekleniyor.

Pazar günü güneş yeniden yüzünü gösterecek ve sıcaklık yeni haftaya girilirken artacak.

MARMARA'DA 2 İLİ VURACAK

Yağışların Marmara Bölgesi'nde özellikle Tekirdağ ve İstanbul'da görüleceği belirtildi. Bölgede zaman zaman kuvvetli rüzgar da etkili olacak.

DOĞU ANADOLU'DA GÖK GÜRÜLTÜLÜ SAĞANAK VAR

Doğu Anadolu Bölgesinde ise yağış gök gürültülü sağanak şeklinde olacak.

Meteoroloji'nin uyarısına göre; Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır sağanak yağıştan en çok etkilenecek şehirler olacak.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...