Tgrt Haber
22 Haziran 2021 10:07

Meteoroloji'den 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı

Meteoroloji'den yapılan son hava tahminlerine göre, 4 ilde gök gürültülü sağanak etkili olacak. Kuvvetli sağanak nedeniyle sel ve su baskınlarına karşı da uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den 4 il için gök gürültülü sağanak uyarısı
meteoroloji,sağanak,yağmur,hava durumu,sıcaklık,yağış

Türkiye'nin bir bölümünda yaz sıcakları hakimken bazı bölgeler yağışlı havanın etkisi altında kalmaya devam ediyor. 

Meteoroloji 8. Bölge Müdürlüğü, İç Anadolu Bölgesi'ndeki 4 ilde sağanak yağışın etkili olacağını duyurdu. Yapılan açıklamada; Konya, Aksaray, Niğde ve Karaman'da kuvvetli ve gök gürültülü sağanak görülecek.

SEL VE SU BASKINLARINA DİKKAT!

Çok bulutlu havanın hakim olduğu bölgede özellikle öğle saatlerinden itibaren yağmurun etkisini göstermesi bekleniyor. Hava sıcaklığının ise 2 ile 4 derece azalacağı tahmin ediliyor. Yağış sırasında kuvvetli fırtınanın beklendiği vurgulanan açıklamada; sel, su baskını, yıldırım düşmesi, dolu yağışı ve ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli olunması çağrısı yapıldı.

ERZİNCAN'DA SICAKLIK 40 DERECEYİ BULDU

Sıcaklığın mevsim normallerinin üzerinde seyrettiği Erzincan'da sıcak hava nedeniyle vatandaşlar zor anlar yaşıyor. İlkbahar yağışlarının beklentilerin altında kalması ve kavurucu sıcaklığın da etkisiyle maske takan vatandaşlar bunalıyor. Termometrenin 40 dereceyi bulduğu şehirde kronik hastalığı bulunan kişilerin saat 11.00 ile 16.00 arası sokağa çıkmaması tavsiye edildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...