Tgrt Haber
02 Eylül 2021 10:15

Sosyal medya otizmli Nazım'ın hikayesini konuşuyor

Hacettepe Üniversitesini kazanan otizmli Nazım Özgün İpek, okul bulma ve eğitim sürecinde yaşadığı zorlukları sosyal paylaşım sitesi Twitter’da dile getirdi. 9 ilkokul 6 ortaokuldan kabul alamayan otizmli İpek'in eğitim hikayesi, sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medya otizmli Nazım'ın hikayesini konuşuyor
Nazım Özgün İpek,otizm,eğitim

16 sene önce asperger otizm raporu verilen ve 9 ilkokul 6 ortaokuldan kabul alamayan otizmli Nazım Özgün İpek, ilkokul öğretmeni Gönül Sözöz'e seslenerek kendisine verdiği emek için teşekkür etti.

YETER Kİ ENGEL OLMAYIN

"Bugün Hacettepe kazanmış otizmli/Aspergerli Nâzım işte benim. Çünkü canım Gönül öğretmenim 'Ben seni okuturum çocuğum' dedi, hepsi bu. Yeter ki engel olmayın" ifadelerini kullandı.

İlkokul öğretmeni Gönül Sözöz ile çekilmiş fotoğrafını paylaşan İpek, yaşadıklarını “Size eski ama çok gerçek bir hikâyem var, özellikle ilkokul öğretmenleri okursa çok sevinirim. Fotoğraftaki ilkokul öğretmenim, Gönül Sözöz hiç otizmli öğrencisi olmamış 25 senelik ilkokul öğretmeniydi. "Çok çocuk okuttum, otizm bilmem, ama anlatırsan okuturum, demiş anneme” sözleriyle hikâyesine başladı.

Sosyal medya otizmli Nazım'ın hikayesini konuşuyor

KOCAMAN SARILDI İLK GÜN

Ailesinin dışında kimsenin kendisiyle temasına izin vermediğini ifade eden Nazım, Gönül öğretmenle kurabildiği yakın iletişimi “Gönül öğretmenim kocaman sarıldı ilk gün, önce ittim onu, annem ve ablam dışında kimse dokunamazdı bana. "Sen bana alışacaksın çocuğum, bana otizm öğretirsen ben de sana okumanın zevkini öğreteceğim" dedi. Hiç unutmadım. Gözünün içi gülüyorsa kötü bir şey olmaz diye düşündüm” sözleriyle ifade etti.

İLK TERCİHİNİ KAZANDI

Eğitimde öğretmen yaklaşımının önemine dikkat çeken Nazım, bu yıl ilk tercihi olan Hacettepe Üniversitesi Antropoloji Bölümünü kazandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...