Tgrt Haber
16 Ağustos 2021 10:10

Uygulamada tanıştığı eşi için ülkesini bırakıp Karabük’e gelin geldi

Endonezya'da yaşayan Kartini, arkadaşlık uygulamasında tanıştığı Sezgin Solak ile 1,5 yıl boyunca görüştü. Çift, birbirlerini tanıdıktan sonra evlilik kararı alınca Kartini 10 bin 112 kilometre uzaklıktan Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelerek Sezgin Çolak ile dünyaevine girdi.

Uygulamada tanıştığı eşi için ülkesini bırakıp Karabük’e gelin geldi
endonezya,gelin,karabük

Karabük'te duyanları şaşırtan bir evlilik hikayesi ortaya çıktı.

Safranbolulu Sezgin Solak (32), uygulama üzerinden Endonezyalı bir kadınla tanıştı. Çift yaklaşık 1,5 yıl boyunca görüntülü konuştuktan sonra birbirlerini tanıdıklarına kanaat getirip evlilik kararı aldı. 2020'de ailelerin tanışmasıyla nikahı kıyılan çift geçen hafta ise düğün yaparak dünyaevine girdi. 10 bin 112 kilometre uzaklıktaki Endonezya'yı bırakıp Karabük'e gelin gelen Kartini, şimdilerde Türk kültürüne uyum sağlamaya çalışıyor.

ONLİNE KIZ İSTEME MERASİMİ

Eşiyle 3 yıl önceki Endonezya tatilinde tanıştığını söyleyen ve bölgenin kültürünü çok sevdiğini belirten Sezgin Çolak, “Türkiye’ye döndükten sonra sosyal medya uygulaması vasıtasıyla eşimle tanıştım. Önce mesaj attım. Daha sonra mesajımı gördü ve konuşmaya başladık. Daha sonra görüntülü konuşmalarla 1.5 yıl falan konuşup birbirimizi tanıdık” ifadelerini kullandı.

Uygulamada tanıştığı eşi için ülkesini bırakıp Karabük’e gelin geldi

Evlilik kararını ailelerin sıcak karşıladığını dile getiren Sezgin Çolak, "Kız isteme merasimi görüntülü görüşme kanalıyla gerçekleşti. İsteme olayı oldu, kabul ettiler. Uzak olsa bile güvendiler ve kızlarını ülkeme gönderdiler. Ocak 2021 tarihinde nikahımızı yaptık, 1 hafta önce de düğünümüzü yaptık. Çok şükür mutluyuz” dedi. Çolak, eşinin Türkiye'deki ilk zamanlarında Türk kültürüne adapte olmakta zorluk çektiğini de sözlerine ekledi.

"TÜRKİYE'DE ÇOK MUTLUYUM"

Endonezyalı Kartini ise tanıştıktan sonra eşine güvendiğini ifade edip, “Ben evlenmek için Türkiye’ye geldim. Nikah yaptıktan sonra düğün yaptık. İlk başlarda zorlandım ama alıştım. Türkiye’de olduğum için çok mutluyum” diye konuştu.
Türk danslarını çok beğendiğini söyleyen Kartini, “Ailemi çok özlüyorum ama telefonla sık sık görüşüyoruz. Sonra eşimle birlikte gitmeyi düşünüyoruz” şeklinde görüş belirtti. Kartini en kolay pişirdiği yemeklerin ise çorba ve pilav olduğunu kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...