Tgrt Haber
15 Aralık 2023 08:52 - Güncelleme : 15 Aralık 2023 09:35

Beyaz Saray'dan F-16 açıklaması: Türkiye'ye satışını destekliyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasındaki telefon görüşmesinden sonra Beyaz Saray'dan dikkat çeken bir açıklama geldi. Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby, Türkiye'ye F-16 satışını desteklediklerini ifade etti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
Beyaz Saray'dan F-16 açıklaması: Türkiye'ye satışını destekliyoruz
ABD,Türkiye,Beyaz Saray,F-16

ABD'nin Patriot füze savunma sistemini vermemesi sonrası Rusya'dan S-400'ü satın alan Türkiye, Washington yönetiminin bu kez de yılan hikayesine dönen F-35 ve F-16 savaş uçaklarının tedariki konusundaki tutarsız tavrı nedeniyle alternatiflere yöneldi. 

Türkiye, F-16'ların yerine Eurofighter savaş uçağını satın alma konusundaki ciddiyetini gösterince ABD'den dikkat çeken bir açıklama geldi. Beyaz Saray, Türkiye'ye F-16 satışını desteklediklerini duyurdu.

"F-16 PROGRAMINI DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ"

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Direktörü John Kirby; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı Joe Biden arasında dün akşam gerçekleşen telefon görüşmesine ilişkin açıklamalarda bulundu. Kirby, iki liderin görüşmesinde Gazze'deki son durum ve İsrail-Filistin meselesinin ele alındığını, bunun yanında İsveç'in NATO'ya üyelik sürecini de konuştuklarını ifade etti.

ABD'nin Türkiye'ye F-16 satışına dair de değerlendirmede bulunan Kirby,  "ABD yönetimi olarak F-16'ların modernizasyonu programını desteklemeye devam ediyoruz" diye görüş belirtti.

Beyaz Saray'dan F-16 açıklaması: Türkiye'ye satışını destekliyoruz

ERDOĞAN, BIDEN İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden ile telefonda görüştü.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede, İsrail'in Gazze başta olmak üzere Filistin topraklarına yönelik saldırıları, Türkiye-ABD ikili ilişkileri, İsveç'in NATO'ya üyelik süreci ile küresel ve bölgesel meseleler masaya yatırıldı. Görüşmede F-16 konusu da ele alındı.

BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Beyaz Saray, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile ABD Başkanı Biden arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı açıklama yaptı.

Açıklamaya göre, iki lider, İsrail'in saldırılarının devam ettiği Gazze'deki son durumu ele aldı ve bölgeye insani yardımın artırılması ile Gazze'deki sivillerin korunmasının önemi konusunda mutabık kaldı. Biden, İsrail'e olan desteğini de tekrarladı.

Görüşmede ayrıca NATO İttifakının güçlü olmasının önemine vurgu yapılırken, Biden, İsveç'in ivedi şekilde ittifaka katılması konusundaki beklentisini paylaştı. Açıklamada, "Başkan Biden, Türkiye ile Yunanistan arasında son dönemdeki yapıcı adımlara olan desteğini dile getirdi" denildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...