Tgrt Haber
19 Eylül 2022 23:39 - Güncelleme : 19 Eylül 2022 23:47

Kırgızistan ile Tacikistan arasında barış için ilk adım! Kritik imzalar atıldı

Kırgızistan ile Tacikistan arasında sınırda yaşanan silahlı çatışmanın ardından iki ülkenin istihbarat teşkilatlarının başkanları arasında barışı hedefleyen bir protokol imzalandı.

Editör: Murat Makas / Kaynak: TGRT Haber, AA
Fotoğraf (AA)
Kırgızistan,Tacikistan
Fotoğraf (AA)

Kırgızistan ile Tacikistan arasındaki gerginliği dindirecek yeni bir gelişme yaşandı. En son gelen bilgilere göre sınırındaki çatışmalarda can kaybı 94’e yükselmiş ve sayıda artış olmuştu.

Kırgızistan Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, 14-17 Eylül tarihlerinde Kırgızistan’ın egemen topraklarında yaşanan olayları Tacikistan’ın Kırgızistan’a karşı önceden planlanmış silahlı saldırı eylemi olarak görüldüğü belirtildi. Açıklamada, “140 bine yakın kişi tahliye edilmek zorunda kaldı. Çok büyük maddi zarar verildi” denildi.

Tacik tarafının “Tacikistan’a karşı silahlı saldırı eylemi” işlemekle ilgili asılsız suçlamalarının sorumluluğu ve suçu Kırgızistan’a atmak için bir girişim olduğu ifade edilen açıklamada, Tacik tarafının Kırgızistan’ın savunma eylemlerini itibarsızlaştırmak için bir dezenformasyon kampanyası başlattığına işaret edilerek, “Tacikistan Dışişleri Bakanlığı ve diğer makamların bilgileri gerçeği yansıtmadığını beyan ediyoruz” ifadeleri kullanıldı.

BARIŞ İMZASI

Bugün Kırgızistan ile Tacikistan arasında barışı hedefleyen bir protokol imzalandı. Kırgızistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Kamçıbek Taşiyev (solda) ile Tacikistan Milli Güvenlik Devlet Komitesi Başkanı Saymumin Yatimov'un (sağda) Tacikistan'da görüşme yaptığı bildirildi.

Kaynak: TGRT Haber, AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...