Tgrt Haber
12 Nisan 2017 23:42

Kuzey Kore'nin savaş durumuna geçtiği iddia edildi

Kuzey Kore'de bulunan yabancı muhabirlere, ülke yönetimi tarafından "Perşembe günü büyük bir olaya hazır olun" talimatı verildi. Uluslararası basın olayı "Kuzey Kore savaş durumuna geçti" şeklinde verirken, Çin'in de sınırını kapattığı bildirildi.

Kuzey Kore'nin savaş durumuna geçtiği iddia edildi
kuzey kore

Kuzey Kore ve ABD arasında yaşanan gerginlik tansiyonu yükseltmeye devam ediyor. Son olarak Rus Pravda gazetesi Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un başkent Pyongyang'ın derhal tahliye edilmesi emri verdiği bildirildi. Kuzey Kore medyasına dayandırılan haberde Kuzey Kore ordusunun savaş pozisyonu aldığı ve ülkede sirenler çaldığı belirtiliyor. Güney Koreli kaynaklar sınırın öbür tarafında halkın sığınaklara yönlendirildiğini ifade ediyor.

Channel News Asia haber ajansının muhabiri ise Pyongyang'dan paylaştığı mesajında "6.20'ye kadar ülkeyi terk etmemiz söylendi. Fakat sebebi açıklanmadı. Cep telefonları çalışmıyor." ifadelerini kullandı. Muhabir daha sonraki 5 saat boyunca başka paylaşım yapmadı.

YABANCI GAZETECİLERE MESAJ

Yanı sıra Pyongyang'da bulunan yabancı gazeteciler, ülkede çok önemli bir hareketlilik olduğu ve kendilerine "Perşembe günü çok önemli bir olaya hazır olun" dendiğini duyurdular. Ülkede büyük bir gerginlik olduğunu da duyuran muhabirler, bölgedeki gerginliğin nükleer silah programıyla doğrudan bir bağlantısı olduğuna dair bir işaret olmadığını da bildirdi.

ÇİN SINIRA ASKER SEVK ETTİ

Aynı anda, yabancı ajans muhabirleri, başkentteki 600 bin kişiye tahliye emri verildiğine dair haberler duyulduğunu bildirdi. Ayrıca Çin'in de Kuzey Kore sınırına askeri sevkiyat yaptığı ve sınırı kapattığı öne sürüldü.
Channel News Asia haber ajansının muhabiri Pyongyang'dan attığı tweetinde "6.20'ye kadar ülkeyi terk etmemiz söylendi. Fakat sebebi açıklanmadı. Cep telefonları çalışmıyor." ifadelerini kullandı. Muhabir daha sonraki 5 saat boyunca başka paylaşım yapmadı.

Kuzey Kore'nin savaş durumuna geçtiği iddia edildi

''KUZEY KORE BELASINI ARIYOR''

ABD Başkanı, dün de Twitter hesabında "Kuzey Kore belasını arıyor. Eğer Çin yardım etmeye karar verirse, bu harika olur. Eğer yardım etmezse, biz onlarsız bu problemi çözeceğiz" diye yazmıştı.

''ONLARI YERYÜZÜNDEN SİLERİZ''

Çin'in uyarılarına rağmen Pyongyang yönetimi de ABD'yi tehdit etmeye devam ediyor. ABD'ye nükleer cevap verebileceğini ilan eden Kuzey Kore'den, "Bize savaş açmaya kalkarlarsa onları yeryüzünden sileriz" açıklaması gelmişti.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...