Tgrt Haber
07 Kasım 2023 19:15 - Güncelleme : 07 Kasım 2023 19:24

Portekiz'de 'yolsuzluk' istifası: Başbakan Antonio Costa görevi bıraktı

Portekiz Başbakanı Antonio Costa, lityum madenciliği ve hidrojen projelerinde tespit edilen usulsüzlüklerle ilgili başlatılan soruşturmanın ardından istifa etti. Soruşturma kapsamında birçok kişi gözaltına alınırken hükümetin istifası talep edildi.

Editör: Birkan Cantürk / Kaynak: TGRT Haber
Portekiz'de 'yolsuzluk' istifası: Başbakan Antonio Costa görevi bıraktı
portekiz,istifa,yolsuzluk

Portekiz'de hükümetin ülkedeki lityum madenciliği ve hidrojen projelerini ele alışında usulsüzlükler olduğu iddialarına ilişkin bir soruşturma sürerken, Başbakan Antonio Costa, canlı yayında istifasını sundu.

Reuters'ın haberine göre savcılar bugün, lityum madenleri ve hidrojen üretimi için verilen imtiyazları soruşturduklarına dair bir açıklama yapmıştı. Soruşturma kapsamında yaklaşık 140 yetkili, başbakanın konutunda ve çeşitli bakanlıklarda arama yapmıştı.

Portekiz basını soruşturma kapsamında Portekiz Başbakanı Antonio Costa'ya yakın iki kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Bunların arasında Altyapı Bakanı Joao Galamba da yer aldığı bildirilmişti.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...