Tgrt Haber
01 Ekim 2022 20:30 - Güncelleme : 01 Ekim 2022 21:11

Ukrayna'dan Rusya'ya büyük darbe! Putin, askerlerine talimatı verdi: Lyman'dan geri çekilin

Rusya'nın ilhak ettiği Donetsk bölgesindeki Lyman şehri Ukrayna ordusu tarafından kuşatıldı. Ukrayna'dan büyük bir darbe alan Rusya, bölgedeki 5 bin askerine geri çekilme çağrısında bulundu. Ayrıca Rusya'nın Lyman'ı kaybetmesi "en kötü askeri yenilgilerinden biri" olarak değerlendirildi.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
Ukrayna'dan Rusya'ya büyük darbe! Putin, askerlerine talimatı verdi: Lyman'dan geri çekilin
Rusya,Ukrayna,Savaş

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal girişimi 7. ayında tüm şiddetiyle devam ediyor. Bölgede ağır kayıplar veren Rusya'nın savunma moduna geçmesini fırsat bilen Ukrayna ordusu büyük bir taaruza geçmişti. Büyük bir direniş gösteren Ukrayna ordusu Rusya'nın kontrolündeki birçok bölgeyi ele geçirmişti. 

Savaşta ciddi can ve mal kaybına uğrayan Rusya, bir bölgeden daha çekildiğini açıkladı. Ukrayna'nın doğusundaki Donetsk bölgesinde yer alan Lyman şehrinden askerlerini çekildiğini duyuran Rusya, bölgede bulunan 5 bin Rus askerinin Ukrayna ordusu tarafından kuşatılma riskiyle karşı karşıya olduğu için bu kararı aldıklarını belirtti.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, askerlerin daha avantajlı hatlara çekildiğini belirtti.

LYMAN'IN STRATEJİK KONUMU

Rusya, Mayıs ayı sonlarında Lyman'ı ele geçirdikten sonra Lyman şehrini asker konuşlandırma ve mühimmat tedariki için önemli bir lojistik merkeze dönüştürmüştü. Şehir aynı zamanda Ukrayna'nın doğu ve kuzeydoğusundaki Donetsk, Luhansk ve Harkov bölgelerini birbirine bağlayan önemli bir demiryolu merkezi olarak stratejik öneme sahip.

"EN KÖTÜ ASKERİ YENİLGİLERİNDEN BİRİ"

Lyman'da Ukrayna'nın yeniden kontrol sağlamasının, 24 Şubat'ta işgalin başlamasından bu yana Rusya'nın "en kötü askeri yenilgilerinden biri" olacağı belirtiliyor. Ukrayna ordusunun Lyman'da kontrolü ele geçirirse bu durum Ukrayna'nın Donetsk bölgesinin kuzey kısmını tamamen temizlemesine ve komşu Luhansk bölgesine ilerlemesine izin verecek.

DONETSK'TE UKRAYNA'NIN İLERLEYİŞİ SÜRÜYOR

Öte yandan Ukrayna Silahlı Kuvvetleri Doğu Grubu Temsilcisi Sergey Çerevatiy, Lyman şehri yakınlarındaki Yampil, Novoselivka, Şandriholovo, Drobışevo, Stavki yerleşim birimlerinin geri alındığını açıklamıştı.

.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...