Tgrt Haber
04 Ocak 2023 06:30 - Güncelleme : 04 Ocak 2023 10:31

Sosyal konut projesinde ikinci aşama: Orta gelirliye konut kampanyası bugün açıklanıyor

Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesinde ikinci aşamaya geçildi. Dar gelirli vatandaşlar adına yapılan projenin ardından sıra orta gelirli vatandaşlara geldi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati kameraların karşısına geçerek bugün söz konusu projenin detaylarını anlatacak.

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
Sosyal konut projesinde ikinci aşama: Orta gelirliye konut kampanyası bugün açıklanıyor
sosyal konut,toki,kura,orta gelir

Milyonlarca vatandaşın ev sahibi olma hayalini gerçeğe çeviren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ilki açıklanan ‘sosyal konut projesinde’ ikinci aşamaya geçildi. Konutlarda yaşanan satış ve kira artışıyla mücadele kapsamında duyurulan ‘İlk Evim İlk İş Yerim’ projesine milyonlarca vatandaş başvurusunu yaptı. Dar gelirli aileler başvuru sürecinin tamamlanmasının ardından bu sefer kura heyecanını yaşamaya başladı. Şimdilerde ise yapılan 5'inci etapla devam eden kura çekiminde yüzler gülmeye devam ediyor.

SIRA ORTA GELİRLİ AİLELERE

Dar gelirli vatandaşlara yönelik yapılan projenin yoğun ilgi görmesinin ardından bir müjde de orta gelirli ailelere geldi. Eylül ayında yapılan kabinenin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, yeni bir projenin sinyalini vermişti. Hazine Bakanlığı ve Çevre, Şehircilik Bakanlığı'nın ortak yürüttüğü çalışmada sona gelindi.

Bu kapsamda orta gelirlileri rahatlatacak projenin detaylarının, 4 Ocak'ta saat 10.00'da kamuoyuyla paylaşılacağı açıklandı.

DÜŞÜK FAİZ İLE EV SAHİBİ

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, katıldığı canlı yayında "Orta gelir seviyesindeki vatandaşlarımızın konuta ulaşımında geniş bir paket açıklayacağız. Oranları 1’in altında olacak şekilde bakanımızla açıklayacağız." dedi.

ŞARTLAR NELER?

Projeye yönelik başvuru şartlarının ise şöyle olması öngörülüyor: İlk olarak başvuru sahibinin ve birinci derece yakını üzerinde herhangi bir konut olmaması aranacak. Projeye belirlenen gelir grubunun üzerindekiler başvuramayacak. Proje kapsamında alınan konut 4 yıl boyunca satılamayacak

 

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Hamdullah 9 Ocak 2023 21:58

Nasıl baş vuruluyor bilmiyorum

Hamdullah 9 Ocak 2023 21:56

Evim yok kiradayim çalışıyorum eşim çocuğuma bakıyor askari ucretle çalsan biriyim bu yardimdan yararlanmak istiyorum

Nuran kabakçı 7 Ocak 2023 10:58

Orta gelir basvuru

Nuran kabakçı 7 Ocak 2023 10:57

Nasıl başvuruluyor

Sonraki Haber Yükleniyor...