Tgrt Haber
16 Haziran 2023 12:26 - Güncelleme : 16 Haziran 2023 12:51

TÜSİAD Başkanı, Mehmet Şimşek'le görüştü, enflasyonu düşürmenin yolunu anlattı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan’la görüştü. Toplantı sonrası açıklamalar yapan Özilhan, Türkiye ekonomisinin sorunlarının çözümü için üç ayaklı bir politika gerektiğini dile getirdi.

TÜSİAD Başkanı, Mehmet Şimşek'le görüştü, enflasyonu düşürmenin yolunu anlattı
tüsiad,tuncay özilhan,mehmet şimşek

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ve TÜSİAD Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Başkanı Tuncay Özilhan’la Sabancı Center'da görüştü. Basın kapalı yapılan görüşmeler sonrası açıklama yapan Özilhan, itibarı yüksek bir ekonomi programının hazırlanarak ilan edilmesinin içinde bulunulan tablodan çıkmaya yardımcı olacağını söyledi.

EKONOMİK İSTİKRARIN KISA SÜREDE TESİSİNİ TEMMENNİ EDİYORUZ

Açıklamalarına devam eden Özilhan ayrıca "Bakan Şimşek'in çalışmaları tamamladıktan sonra ortaya koyacağı programın makroistikrara katkı sağlamasını bekliyoruz. Yeni ekonomi yönetimi ile ekonomik istikrarın kısa sürede tesis edilmesini temenni ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Özilhan, yurtdışından para girişi olması durumunda Merkez Bankası rezervlerini tahkim etmek gerektiğinin altını çizerek, “Enflasyonla mücadele ve TL’ye güven birinci öncelik olmalı. Enflasyonla mücadelenin yolu TL’ye değer kazandırmak değil” ifadelerini kullandı.

3 AYAKLI POLİTİKA GEREKLİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile açık ve samimi bir toplantı gerçekleştirdiklerini aktaran Özilhan, Türkiye ekonomisinin sorunlarının çözümü için üç ayaklı bir politika gerektiğini dile getirdi. Güçlü liranın ihracatı olumsuz etkilediğini belirten Özilhan, sermaye girişlerinin rezervi güçlendirmek için kullanılması gerektiğini ifade etti.

TCMB REZERVLERİNİ GÜÇLENDİRMEK GEREKİYOR

Sıkı para politikası tercihlerinin büyümede arzu edilmeyen bir yavaşlamaya yol açmaması gerektiğini belirten Özilhan, "Enfasyonla mücadelenin yolu TL'ye değer kazandırmaktan geçmiyor. Yurt dışından para girişi halinde TL'de değerlenme yerine TCMB rezervlerini tahkim etmek gerekiyor." diye konuştu. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...