Tgrt Haber
19 Ekim 2018 17:45

Gündemi sarsacak 'Nihat Hatipoğlu' iddiası

AK Parti'nin 2019 yılındaki yerel seçimlerde Diyarbakır'da Nihat Hatipoğlu'nu aday göstereceği iddia edildi. HDP'nin ise Hatipoğlu'nun karşısına eski müftü Nimetullah Erdoğmuş'u çıkaracağı ileri sürüldü.

Gündemi sarsacak 'Nihat Hatipoğlu' iddiası
nihat hatipoğlu,ak parti,hdp

Mart 2019'da yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'nin Diyarbakır'da, ilahiyatçı-yazar Nihat Hatipoğlu'nu aday göstereceği iddia edildi. HDP'nin ise Hatipoğlu'nun karşısına eski müftü, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'u çıkaracağı ileri sürüldü.

HATİPOĞLUNA KARŞI ESKİ MÜFTÜ ERDOĞMUŞ

HDP kulislerinde Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi adaylığı için isimler de dillendirilmeye başlandı. Adayların, AK Parti'nin adayının açıklanmasının ardından duyurulması fikri ağırlık kazandı. İlahiyatçı yazar Nihat Hatipoğlu'nu aday göstereceği konuşulan AK Parti'nin bu hamlesine karşılık eski müftü, Diyarbakır Milletvekili Nimetullah Erdoğmuş'un aday gösterilebileceği konuşuluyor.

HDP'nin batıdaki hedefi ise AK Parti ve MHP ittifakını zayıflatmak. HDP, AK Parti ve MHP'nin aday göstereceği kentlerde karşılarındaki adayın kazanma ihtimaline göre batıda "duruma özel" ittifaklar yapmayı planlıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...