Tgrt Haber
21 Eylül 2023 10:50 - Güncelleme : 21 Eylül 2023 11:02

İstanbul'da kaydı bulunmayan Suriyeliler için geri sayım: Terk etmeyene yaptırım uygulanacak

Türkiye'nin başka şehirlerinde kayıtlı olmalarına rağmen kendilerine tanınan sürede İstanbul'u terk etmeyen Suriyeliler için süre daralıyor. İçişleri Bakanlığı, pazar gününe kadar İstanbul'dan ayrılmayan göçmenlere yaptırım uygulanacağını duyurdu.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
İstanbul'da kaydı bulunmayan Suriyeliler için geri sayım: Terk etmeyene yaptırım uygulanacak
suriyeli,göçmen,mülteci,istanbul,göç

Nüfusu 20 milyona dayanan İstanbul'daki göçmenleri seyreltme operasyonu devam ediyor. Megakentte denetimlerini sürdüren ekipler, pazar gününden itibaren kaydı bulunmayan Suriyelilere yaptırım uygulamaya başlayacak.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, İstanbul Valiliğince 28 Temmuz 2023'te yapılan duyuruda, il dışında kayıtlı olmalarına rağmen halen İstanbul'da ikamet etmeye devam eden geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların 24 Eylül 2023'e kadar kayıtlı oldukları illere dönmeleri gerektiğinin belirtildiği hatırlatıldı.

BAŞVURU YAPANA İZİN BELGESİ VERİLECEK

Geçici koruma kapsamındaki Suriyelilerin 24 Eylül Pazar gününe kadar kayıtlı oldukları illere dönmek üzere İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğüne başvurmaları halinde kendilerine yol izin belgesi verileceği aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

İstanbul'da oturma izni olmamasına rağmen 24 Eylül Pazar gününe kadar şehri terk etmeyen Suriyeli göçmenlere yaptırım uygulanacak.

SÜRE UZATILMAYACAK

"Bu süre uzatılmayacaktır. 24 Eylül 2023 itibarıyla Valiliğimiz tarafından yapılacak denetimlerde, İstanbul'da yasal kalış hakkı olmadığı halde kendilerine tanınan süre sonunda ilimizden ayrılmadığı tespit edilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancılar, Geçici Barınma Merkezlerine alınarak, kayıtlı oldukları illerde kalmaları amacıyla 6458 Sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu ve Geçici Koruma Yönetmeliği kapsamında idari yükümlülükler getirilerek öngörülen yaptırımlar uygulanacaktır."

DEPREM BÖLGESİNDEN GELENLER KAPSAM DIŞI

Açıklamada, 6 Şubat'taki depremlerden etkilenen illerden gelen ve kendilerine daha önce yol izin belgesi verilen geçici koruma kapsamındaki Suriye uyruklu yabancıların ise ikinci bir duyuruya kadar İstanbul'da kalışlarına izin verileceği duyuruldu.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...