Tgrt Haber
06 Ekim 2023 12:48 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 12:53

İzmir'de FETÖ operasyonu: 16 şüpheli tutuklandı

İzmir'de FETÖ'nün öğrenci yapılanmasında görev alanların da bulunduğu çok sayıda şüpheli yakalandı. Mahkemeye sevk edilen zanlılardan 16'sı tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
İzmir'de FETÖ operasyonu: 16 şüpheli tutuklandı
,

Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı bulunan çok sayıda şüpheli tutuklandı.

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı Terör Suçları Soruşturma Bürosu tarafından FETÖ/PDY Silahlı Terör Örgütü yönünden yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, haklarında yakalanma kararı bulunan şüpheliler tespit edildi.

HÜCRE EVLERİNE BASKIN

Örgüt mensuplarının yakalanmamak için tedbir uygulayarak gizlilik içerisinde barındıkları hücre evlerindeki 15 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi. Yine örgütün güncel sözde Karşıyaka İl Bayan Öğrenci yapılanmasında aktif olarak faaliyet yürüttüğü değerlendirilen 8 şüpheli hakkında da gözaltı kararı verilirken, toplam 23 şüpheliyi yakalamak için polis ekipleri harekete geçti. Belirlenen adreslere 3 Ekim tarihinde gerçekleştirilen operasyonda, toplam 22 şüpheli gözaltına alındı.

16 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemleri tamamlanan toplam 22 şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 16'sı çıkarıldığı hakimlikçe tutuklanırken, 6 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...