Tgrt Haber
01 Temmuz 2023 16:09 - Güncelleme : 01 Temmuz 2023 16:29

Kurban vekaleti veren 1800 kişiye salam dağıtmışlardı! Restoran sahibi baba-oğul hakkında yeni gelişme

Kurban hissesi için 1800 kişiden kişi başı 7 bin 100 TL aldıktan sonra, hisse sahiplerine daha önceden kesilmiş bozuk et ve salam verdiği öne sürülen restoran sahipleriyle ilgili yeni bir gelişme yaşandı.

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: İHA
Kurban vekaleti veren 1800 kişiye salam dağıtmışlardı! Restoran sahibi baba-oğul hakkında yeni gelişme
Kurban,Vekalet,Salam

Kurban vekaletini aldıkları vatandaşlara bozuk olduğu iddia edilen etleri donmuş şekilde teslim eden, bazı hisse sahiplerine de salam sosis gibi örünler veren restoran sahipleri gözaltına alındı.  

7 BİN 100 LİRADAN 1800 KİŞİYE HİSSE SATTILAR

Olay Bursa’nın Osmangazi ilçesi Demirtaş Mahallesi’nde meydana geldi. Bir et restoranı, Kurban Bayramı için 7 bin 100 liradan yaklaşık bin 800 kişiye kurbanlık büyükbaş hissesi satarak vekalet aldı.

Bayramın birinci günü itibariyle etleri kolilerle dağıtmaya başlayan, bazı hisse sahiplerine salam sosis gibi işlenmiş ürünler veren restoran sahipleriyle vatandaşlar arasında tartışma çıktı.

Kurban vekaleti veren 1800 kişiye salam dağıtmışlardı! Restoran sahibi baba-oğul hakkında yeni gelişme

Kendilerine koli halinde verilen donmuş etlerin bozuk ve aylar öncesine kesilmiş hayvanlara ait olduğunu öne süren vatandaşlar, iş yeri sahibinin kendilerini dolandırdığını iddia etti.

İhbar üzerine olay yerine polis, zabıta ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri sevk edildi. Karakola giden 111 kişi, etlerin dini usullere göre kesilmediğini ve bozuk olduğunu iddia ederek restoran sahiplerinden şikayetçi oldu.

ETLER İMHA EDİLDİ

İl Tarım Müdürlüğü ekipleri, numune aldığı kıyma, kuşbaşı ve sucuk gibi ürünlerin üretim ve paketleme yeri ile fatura ve taşıma belgelerinin eksik olduğu tespit etti. Ekipler, 3 ton 800 eti imha etti.

Bursa İl Emniyet Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, restoran sahibi baba A.A. ile oğlu E.A.’yı gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından baba ve oğul ’dini duyguları sömürerek dolandırıcılık’ suçundan adliyeye sevk edildi.

 

Kaynak: İHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...