Tgrt Haber
11 Şubat 2024 22:19 - Güncelleme : 12 Şubat 2024 00:35

'16 yaşındaki kız zorla evlendirilecek' iddiaları sonrası bakanlık harekete geçti

16 yaşındaki kız çocuğu zorla evlendirilecek" paylaşımlarından sonra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı harekete geçti. Çocuk devlet korumasına alınacak.

Editör: Furkan Günler / Kaynak: Anadolu Ajansı
'16 yaşındaki kız zorla evlendirilecek' iddiaları sonrası bakanlık harekete geçti
,Kız,,İhbar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, bir sosyal medya hesabından yapılan "16 yaşındaki kız çocuğu zorla evlendirilecek" paylaşımının ihbar kabul edildiğini ve paylaşıma konu çocuğun devlet korumasına alınacağını bildirdi.

BAKANLIK AÇIKLAMA YAPTI

Bakanlıktan, bir sosyal medya hesabı üzerinden yapılan "16 yaşındaki kız çocuğu zorla evlendirilecek" başlıklı paylaşımlara ilişkin açıklama yapıldı.

ÇOCUK DEVLET KORUMASINA ALINACAK

İhbar kabul edilen paylaşımın hemen ardından İstanbul İl Müdürlüğü ekiplerinin ve emniyet birimlerinin ivedilikle harekete geçtiği belirtilen açıklamada, "Emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından paylaşımlara konu olan çocuk devlet korumasına alınacak, hukuki süreç bakanlığımızca takip edilecektir." ifadesi kullanıldı.

 

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...