Tgrt Haber
06 Ekim 2023 16:18 - Güncelleme : 06 Ekim 2023 16:52

Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatının detayları ortaya çıktı: F-16'lar 50 kilometre derinlikte vurdu

Son dakika haberi: Ankara'daki hain saldırı sonrası Suriye'nin kuzeyindeki terör hedeflerine yönelik Türkiye'nin F-16 jetleriyle düzenlediği operasyonun detayları ortaya çıktı. Tel Rıfat, Cizire ve Derik bölgelerinde sınırın 50 kilometre derinliğine giren F-16'lar PKK'nın inlerini yerle bir etti.

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
Suriye'nin kuzeyindeki hava harekatının detayları ortaya çıktı: F-16'lar 50 kilometre derinlikte vurdu
PKK,Suriye,Operasyon,

Ankara'da İçişleri Bakanlığı'na yönelik bombalı saldırının ardından terör örgütü PKK'ya çok ağır darbe indirildi. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), PKK'nın inlerini yerle bir etti. Yurt içinde terör örgütünün hücre evlerine baskınlar düzenlenirken sınır ötesinde de PKK'ya ait tüm unsurlar havalanan jetler ve SİHA'larla yok edildi. 

OPERASYONUN AYRINTILARI BELLİ OLDU

Güvenlik güçlerinin terör yuvalarına yönelik yoğun operasyonlar yankılarını sürdürürken Türkiye'nin dün gece saat 23.00'te Suriye'nin kuzeyindeki hedeflere yönelik F-16 jetleriyle düzenlediği hava harekatının detayları belli oldu. Öncesinde hedeflerin büyük hassasiyetle belirlendiği dünkü harekat için düğmeye basılmasının ardından savaş uçakları bazı muharip üslerden kalktı. 

AKINCI TAARRUZİ İHA VE F-16'LAR TARAFINDAN VURULDU

Savaş uçaklarının yanı sıra destek uçaklarının da yer aldığı harekatta, Akıncı Taarruzi İHA'nın arasında olduğu insansız hava araçları da görev aldı. Yerli ve milli üretim mühimmatın da kullanıldığı harekatla, daha öncekinden farklı olarak bölücü terör örgütü tarafından kullanılan petrol kuyusu ve depolama tesisi ile teröristlerin bulunduğu mağara, sığınak, barınak ve depolardan oluşan 30 hedef imha edildi.

ERDOĞAN'IN EMRİYLE 2022'DE DE DÜZENLENMİŞTİ

Öte yandan savaş uçaklarının katılımıyla gerçekleştirilen terör hedeflerine yönelik aynı büyüklükteki hava harekatının ilki, "Pençe Kılıç" adıyla, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emriyle 20 Ekim 2022'de düzenlenmiş, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütüne ait hedefler imha edilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...