Tgrt Haber
06 Aralık 2023 12:01 - Güncelleme : 06 Aralık 2023 12:29

Bakan Ersoy müjdeyi verdi: Türkiye UNESCO’da 2’nci sıraya yükseldi

Zeytin yetiştiriciliğinin dün listelere kaydedilmesinin ardından yeni unsurların da bugün UNESCO'ya dahil olmasını "Beklenen müjde geldi" paylaşımıyla duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'nde 30'a ulaşan kültürel değeriyle en çok unsur kaydettiren 2'nci ülke oldu." dedi.

Editör: Bengül Büyükhan / Kaynak: TGRT Haber
Bakan Ersoy müjdeyi verdi: Türkiye UNESCO’da 2’nci sıraya yükseldi
unesco

Türkiye'nin 4 kültürel mirası daha Botsvana’nın Kasane şehrinde gerçekleştirilen 18. UNESCO Somut Olmayan Kültürel Mirasın Korunması Hükümetlerarası Komite Toplantısı'nın bugünkü oturumunda koruma altına alındı. 

Türkiye’nin yaşayan mirasları olan "Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası, "İftar ve İftar ile İlgili Sosyo-Kültürel Gelenekler", "Sedef Kakma Sanatı" ile "Tezhip Sanatı" UNESCO İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirasının Temsili Listesi'ne kaydedildi.

Bakan Ersoy müjdeyi verdi: Türkiye UNESCO’da 2’nci sıraya yükseldi

Türkiye bu kararla "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri”ne en çok unsur kaydettiren ülkeler sıralamasında bir basamak yükselerek 2'nci sıraya yerleşti.

SAYI 30'A ULAŞTI

Zeytin yetiştiriciliğinin dün listelere kaydedilmesinin ardından yeni unsurların da bugün UNESCO'ya dahil olmasını "Beklenen müjde geldi..." paylaşımıyla duyuran Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "Türkiye, UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri'nde 30'a ulaşan kültürel değeriyle en çok unsur kaydettiren 2'nci ülke oldu." dedi.

Bakan Ersoy müjdeyi verdi: Türkiye UNESCO’da 2’nci sıraya yükseldi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamada şunları kaydetti: 
 
"UNESCO’dan beklenen müjde geldi... UNESCO'nun koruma altına aldığı yeni kültürel değerlerimiz hayırlı olsun.

  • İftar Gelenekleri
  • Sedef Kakma Sanatı
  • Tezhip Sanatı
  • Mey/Balaban Zanaatkarlığı ve İcrası 

Türkiye aynı zamanda, "UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listeleri"nde 30'a ulaşan kültürel değeriyle en çok unsur kaydettiren 2'nci ülke oldu."

https://twitter.com/MehmetNuriErsoy/status/1732321006847406369

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...