Tgrt Haber
26 Şubat 2024 07:30 - Güncelleme : 26 Şubat 2024 07:30

Tablonun ardındaki sır bambaşka çıktı! 14 bin dolarken değeri bin kat arttı

Ünlü ressam Rembrandt'a ait olduğu ortaya çıkan bir tablo, 2 yıl önce 14 bin dolarken değeri birden arttı. 17. yüzyıla ait olan tabloya şimdi 14 milyon dolar değer biçiliyor...

Editör: Şule Altınel / Kaynak: Daily Mail
Tablonun ardındaki sır bambaşka çıktı! 14 bin dolarken değeri bin kat arttı
tablo,Rembrandt,ressam

17. yüzyılda yapılan The Adoration of The Kings (Kralların Hayranlığı) adlı yağlıboya tablosunun, 2021 yılında Christie's tarafından Rembrandt'ın çevresinden birine atfedilerek, Amsterdam'da satışa sunulduğunda değerinin 10 bin 600 ile 15 bin 900 dolar arasında olduğu tahmin ediliyordu. Ancak İngiltere'deki koleksiyoncu Sotheby's, geçen yıl aralık ayında düzenlediği müzayedede, eserin gerçek bir Rembrandt olduğunu tespit etti ve fiyat son satıştan sadece iki yıl sonra 13,8 milyon dolara yükseldi.

Uzmanlar, 20 ay süren kapsamlı bir inceleme sırasında X-ray analizi ve kızılötesi görüntüleme yöntemlerini kullandı ve önde gelen birçok Rembrandt akademisyenine danıştı. Bazı teklif sahipleri ikna olmayınca 6 Aralık'taki müzayedede kimse teklif vermedi. Ancak tablo gizli bir garantör tarafından 13,8 milyon dolar fiyatla desteklendi.

DAHA YÜKSEK TEKLİF GELMEZSE SATILACAK

Alıcı, aralık ayındaki müzayede öncesinde fiyatı ödemeyi kabul etti, bu da daha yüksek bir teklif gelmemesi halinde tablonun kendilerine verileceği anlamına geldi.

Sotheby's'in 62 sayfalık kataloğuna göre, küçük ölçekli tablo ilk kez 1955 yılında Amsterdam'da J.C.H. Heldring tarafından elde edildiği gün ışığına çıktı.

 

Kaynak: Daily Mail
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...