Tgrt Haber
04 Temmuz 2023 16:41 - Güncelleme : 04 Temmuz 2023 16:57

Terör operasyonları YSP'yi rahatsız etti: Sokağa çıkma yasağı kaldırılsın

Bitlis'te bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenecek operasyonlar nedeniyle Bitlis'te ilan edilen sokağa çıkma yasağı Yeşil Sol Partisi'ni rahatsız etti. YSP Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, söz konusu yasağın kaldırılmasını talep etti.

Editör: Onur Kaya / Kaynak: Anadolu Ajansı
Terör operasyonları YSP'yi rahatsız etti: Sokağa çıkma yasağı kaldırılsın
Bitlis,sokağa çıkma yasağı,terör

Bitlis'te PKK'lı teröristlere yönelik gerçekleştirilecek operasyonlar sebebiyle ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Yasak kararına Yeşil Sol Parti'nden tepki geldi.

Yeşil Sol Parti Bitlis Milletvekili Hüseyin Olan, seçim bölgesi Bitlis'in Hizan ilçesinde ilan edilen sokağa çıkma yasaklarından vazgeçilmesini istedi.

Meclis'te düzenlediği basın toplantısında açıklamalarda bulunan Olan; Bitlis Valiliğinin Hizan ilçesine bağlı Bilgili, Yaylacık, Sarıbal, Yeniçay, Yolbilen, Çalışkanlar, Gedik, Akyazı, Erencik ve Otluk köylerinde, 2 Temmuz itibarıyla sokağa çıkma yasağı ilan ettiğini söyledi.

'YASAĞIN KABUL EDİLEBİLİR GEREKÇESİ YOK'

Daha önceki yıllarda da söz konusu bölgelerde sokağa çıkma yasaklarının ilan edildiğini hatırlatan Olan, bu yasaklarla birlikte ağır hak ihlallerinin yaşandığını ileri sürerek, "Halkımız temel ihtiyaçlara ulaşma noktasında ciddi sıkıntılar yaşamaktadır. Her haliyle durum ortadayken, iktidar bu kararlardan derhal vazgeçmelidir. Sokağa çıkma yasaklarının, kabul edilebilir bir gerekçesi bulunmamaktadır" dedi.

İKİNCİ BİR EMRE KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK

İhlas Haber Ajansı'nın aktardığı bilgilere göre; Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Hizan ilçesine bağlı bazı köy ve mezralarda 2 Temmuz saat 21.00’den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği bildirildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bitlis’in Hizan ilçesi sınırları içerisinde bulunan, Bilgili, Yaylacık, Sarıbal, Yeniçay, Yolbilen, Çalışkanlar, Gedik, Akyazı, Erencik ve Otluk köy ve mezraları bölgelerinde Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) mensuplarının bulunduğu ve barınma gayeli sığınak/barınak tesis ettikleri bilgisi alınması neticesinde, bahse konu bölgelerde BTÖ mensuplarının yakalanmaları, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince 2 Temmuz 2023 Pazar günü saat 21.00’den itibaren ikinci bir emre kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir."

Kaynak: Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...