Tgrt Haber
08 Ocak 2015 08:14

O kişiler soğuk havalarda risk altında

Soğuk havalarda kalp hastalarının daha dikkatli olmaları gerektiği bildirildi.

O kişiler soğuk havalarda risk altında
kalp hastaları,soğuk hava,kış mevsimi,risk,

Yüksek tansiyonu, damar tıkanıklığı ve kalp hastalığı bulunan kişiler soğuk havalarda risk altında.Soğuk havalarda kalp hastalarının daha dikkatli olmaları gerektiği bildirildi. Araştırmaların, kalp krizinin kış aylarında diğer mevsimlere göre üç kat daha fazla olduğunu gösterdiğini söyleyen Medical Park Göztepe Hastanesi Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Bahadır Dağdeviren, “Soğuk havada vücut, mevcut ısısını korumak üzere cilde daha az kan gönderir ve bunu da tüm damarlarda, büzülme oluşturarak yapar. Bu büzülme otomatik olarak tansiyonun yükselmesine ve kalp krizine sebep olur” dedi. Koroner kalp hastalarında kalp krizi riskinin artışı yanında, kalp hastalarında kışın artan grip salgınının da ciddi problemlere yol açtığını bildiren Dr.?Dağdeviren, özellikle sabah saatlerinin riskli olduğunu söyledi. Prof. Dr. Dağdeviren, “Sabah saatleri, kan akışkanlığındaki değişim, hormonlar ve tansiyon yüksekliği gibi faktörlerin etkisiyle kalp krizlerinin en sık görüldüğü saatlerdir. Kışın sabah saatleri, özellikle bilinen damar tıkanıklığı olan, kalp hastalığı risk faktörlerini yoğun olarak bünyesinde bulunduran ve yüksek tansiyon gibi rahatsızlıkları olanlar için günün en tehlikeli zamanıdır” dedi.
İLAÇ DOZUNU YENİDEN AYARLAYIN
Prof. Dr. Dağdeviren, kışın soğuk havada dışarıda bulunan kişilerin ani güç gerektiren işlerden ve buzlu kar üzerinde yürümekten kaçınması gerektiğini belirterek, “Yaz aylarında su kaybını önlemek için ilaçlarının dozlarını doktor kontrolünde ayarlayan kalp hastaları  kışın da kalp krizi riskini tetikleyen soğuk havalar için önlemler almalıdır” değerlendirmesinde bulundu.
YÜN ÇORAP GİYİN
Kalp hastalarının, özellikle bacak damar problemi olanların kışın gece de çorap giymesi gerektiğine işaret eden Dr. Dağdeviren, şöyle devam etti: “Bacak damar tıkanıkları olanlar kış aylarında soğuk havaya çıkarken yün çorap giymelidirler. Kış aylarında soğuk hava nedeniyle kalorili besinlerin alımı artmakta, egzersiz oranı düşmekte ve kilo artışı ortaya çıkmaktadır. Egzersiz yapmak için soğuk hava yerine ev, spor salonu, tercih edilebilir. Rüzgarı göğüs bölümüne alacak şekilde dışarı çıkılmaması, mutlaka atkı, bere kullanılması, burundan nefes alınması gerekir. Kalp hastası olanların yanlarına dil altı tabletlerini alarak dışarı çıkmaları önerilmektedir.”
Kaynak Türkiye Gazetesi

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...