Tgrt Haber
26 Kasım 2023 11:10 - Güncelleme : 26 Kasım 2023 11:20

Türk sporcu Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda İsrailli rakibini büyük farkla devirerek şampiyon oldu

Tuncelili Erivan Bulut, Türkiye’ye şampiyonluk gururu yaşattı. Türk sporcu Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda İsrailli rakibini büyük farkla devirerek tarihi başarı elde etti. Türkiye şampiyonada 10 altın, 17 gümüş ve 14 bronz olmak üzere toplam 41 madalya ile takım halinde şampiyon oldu.

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
Türk sporcu Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda İsrailli rakibini büyük farkla devirerek şampiyon oldu
,portekiz,,israil,

Tuncelili kick boks sporcusu Erivan Barut, Portekiz’in Lizbon şehrinde gerçekleştirilen Kick Boks Dünya Şampiyonası finalinde İsrailli rakibini büyük farkla yenerek şampiyon oldu. Türkiye ve Tunceli’ye yaşattığı gururu, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile telefonda paylaşan Erivan Barut, Türkiye’nin spor anlamında da ne kadar güçlü olduğunu tüm dünyaya gösterdiklerini söyledi.

İSRAİLLİ RAKİBİNİ DEVİRDİ

Tunceli’de 2014 yılından bu yana faaliyet gösteren Dersim Kick Boks Spor Kulübü sporcusu Erivan Barut, 17-25 Kasım tarihleri arasında Portekiz’in Lizbon şehrinde düzenlenen Büyükler Kick Boks Dünya Şampiyonası’na Türkiye’yi temsilen katıldı. Polonyalı ve Hırvat rakiplerini yenerek finale yükselen Erivan Barut, finalde de İsrailli rakibini büyük bir farkla yenerek şampiyon oldu.

VALİ’DEN TEBRİK

Türkiye ve Tunceli’ye yaşattığı gururu Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ile telefonda paylaşan Erivan Barut, “Polonyalı, Hırvat ve finalde de İsrailli rakibime karşı çok üstün performans sergileyerek İstiklal Marşımızı okutmak ve bayrağımızı dalgalandırmak nasip oldu. Tüm dünyaya Türkiye’nin ne kadar güçlü olduğunu bir kere daha gösterdik” dedi.

Türk sporcu Kick Boks Dünya Şampiyonası’nda İsrailli rakibini büyük farkla devirerek şampiyon oldu

Erivan Barut ile Tunceli ve ülke olarak gurur duyduklarını dile getiren Tunceli Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ise, “Şampiyonaya birçok ülke katıldı. Ancak büyükler kategorisinde Tuncelili Erivan dünya şampiyonu oldu. Seninle gurur duyuyoruz. 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bu başarıyı yakalaman ayrıca önemli. Türk kadının gücünü tüm dünyaya göstermiş oldun” ifadelerini kullandı.

Dersim Kick Boks Spor Kulübü Antrenörü Gürsel Tayam da, “Erivan kick boks, muaythai ve boksta gerek ülkemizde gerek Avrupa’da gerekse dünyada önemli dereceler elde etti. En son Portekiz’de dünya şampiyonu olarak hepimize büyük bir gurur daha yaşattı. Sporcumu tebrik ediyorum” diye konuştu.

ŞAMPİYONAYA TÜRKİYE DAMGA VURDU

Öte yandan milli sporcular, Kick Boks Dünya Şampiyonası'nda 10 altın, 17 gümüş, 14 bronz olmak üzere toplam 41 madalya ile takım halinde şampiyon oldu. Türkiye Kick Boks Federasyonundan yapılan açıklamaya göre Portekiz'in Albufeira kentinde yapılan şampiyonaya, 70 ülkeden 2000'e yakın kişi katıldı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Kick Boks Federasyonu Başkanı Salim Kayıcı, "Cumhuriyetimizin 100. yılında 41 madalyayla tarihimizde ilk kez takım halinde dünya şampiyonu olduk. Sporun ve sporcunun her zaman yanında olan en büyük destekçilerimiz başta Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Osman Aşkın Bak’a, Spor Toto Teşkilatına, Gençlik Spor Bakanlığı Teşkilatına, emeği geçen, desteğini esirgemeyen herkese, bizlerden dualarını esirgemeyen camiamıza ve yüce milletimize teşekkür ediyorum. Aldığımız madalyaları tüm halkımıza armağan ediyorum." ifadelerini kullandı.

Şampiyona da altın madalya kazanan sporcular şöyle:

Emre Karaca (57 kilo), Emrah Yaşar (86 kilo), Yusuf Açık (+91 kilo), Ünal Alkayış (75 kilo), Kadir Yıldırım (+91 kilo), Erivan Barut (48 kilo), Bediha Taçyıldız (65 kilo), Ali Koyuncu (63,5 kilo) Berk Düzenli (86 kilo), Zehra Aslan (56 kilo).

Kaynak: İhlas Haber Ajansı, Anadolu Ajansı
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...