Tgrt Haber
08 Mart 2024 16:25 - Güncelleme : 08 Mart 2024 16:25

Oku oku bitmeyecek! X'ten makale yazma özelliği

Elon Musk'un sahibi olduğu X (Twitter), Premium+ abonelere ve Doğrulanmış Kuruluşlara özel olarak sunulan uzun biçimli makale yazma ve paylaşma özelliğini tanıttı.

Editör: Ömer Faruk Doğan / Kaynak: TGRT Haber
Oku oku bitmeyecek! X'ten makale yazma özelliği
Twitter, Uzun Biçimli Makale, Premium+

Elon Musk'un sahibi olduğu X (eski adıyla Twitter), bugün kullanıcıların artık platformda uzun biçimli makaleler yazıp takipçileriyle paylaşabileceklerini duyurdu.

Bu özellik, platforma temel bir arayüz getiriyor. Burada X kullanıcıları, arayüzün sol tarafındaki kenar çubuğunda yer alacak 'Makale Oluşturucu' adı verilen bir işlevsellik aracılığıyla uzun biçimli makaleler yazabilecekler.

Uzun biçimli makaleler yazma ve yayınlama özelliğine ek olarak X; kalın, italik, üstü çizili, madde işaretleri ve numaralı listeler gibi temel metin biçimlendirme seçeneklerini de ekledi. Buna ek olarak şirket, yazılara resim ve video yerleştirme seçeneğini de duyurdu.

MAKALE ZAMAN ÇİZELGESİNDE GÖRÜNECEK

Şirketten yapılan açıklamada, yayınlanan makalelerin tıpkı normal X gönderileri gibi kullanıcıların profilindeki yeni bir 'Makaleler' sekmesinde ve takipçilerinin zaman çizelgesinde görüneceği bilgisi paylaşıldı.

Ayrıca şirket, uzun biçimli içeriğin öne çıkmasını sağlamak için makalelerin benzersiz bir simge ve düzen kullanılarak normal gönderilerden ayırt edileceğini de sözlerine ekledi.

SADECE PREMİUM+ KULLANICILARINA AÇIK

Bununla birlikte, uzun biçimli makaleler yayınlama olanağı tüm kullanıcılar tarafından kullanılamıyor. X, uzun biçimli makaleler yazma ve yayınlama olanağının yalnızca Premium+ abonelere ve Doğrulanmış Kuruluşlara sunulduğunu söylüyor.

Premium+ aboneliğinin fiyatı aylık 300 TL, yıllık 3 bin 139 TL 98 kuruş olarak açıklandı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...