Tgrt Haber
01 May 2022 13:38 - Güncelleme : 02 May 2022 10:57

Okuyanın hayran kalacağı bayram mesajları

İslam dünyası 11 ayın sultanı Ramazan’ın ardında bayrama kavuşuyor. Her yıl 1,5 milyardan fazla müslüman Ramazan Bayramı’nı kutluyor. İşte arkadaşlarınızın, ailenizin ve tüm sevdiklerinizi mutlu edeceğiniz en güzel bayram mesajları…

Editör: Zehra Erdin / Kaynak: TGRT Haber
Sevdiklerinizin kalbini fethedecek Ramazan Bayramı mesajları
Sevdiklerinizin kalbini fethedecek Ramazan Bayramı mesajları

Küslerin barıştığı, dargınlıkların son bulduğu, sevenlerin kavuştuğu Ramazan Bayramı geldi. Uzaktaki sevdiklerinin yüzünü anlamlı bir mesajla hatırlamak ve yüzünü güldürmek isteyenler ''Ramazan Bayramı mesajları'' aramaya başladı. İşte 11 ayın sultanı ardından kavuştuğumuz Ramazan Bayramı mesajları...

EN ANLAMLI RAMAZAN BAYRAMI MESAJLARI 

Ramazan Bayramı sana ve ailene huzur, mutluluk, neşe getirsin. Cenabı Hak tuttuğumuz oruçları, yaptığımız hayırları kabul etsin. İyi bayramlar…

Ramazan vesilesiyle günah geçmişimiz silinsin. Ramazan Bayramı kalbimizi sevgi, şefkat ve merhametle doldursun. Ramazan Bayramınız mübarek olsun.

11 ayın sultanı Ramazan’da tuttuğumuz oruçların hasatını bayramda toplayalım. Küslüğün bittiği, barışın daim olduğu nice güzel bayramlara.. Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun.

Okuyanın hayran kalacağı bayram mesajları

Ramazan Bayramı gönlünüze huzur, kalbinize şifa getirsin. Uzakların yakın olduğu, küslüklerin son bulduğu bayram diliyorum. Ramazan Bayramı kutlu olsun.

Bayram tüm kötülükleri silsin. Gönlünüze ışık olsun. Sağlığın, huzurun, mutluluğun başınızdan eksik olmadığı nice bayramlara. Ramazan Bayramı’mız mübarek olsun.

Allah’ın merhameti Ramazan vesilesiyle günahlarımızı affetsin. Ramazan Bayramı kutlu olsun!

Tuttuğumuz oruçlar ''Rablerine karşı sorumluluklarının bilincinde olanlar, (öteki dünyada) üst üste bina edilmiş altından ırmaklar akan yüksek köşklere sahip olacaklardır'' müjdesiyle kabul olsun. Ramazan Bayramı’mız mübarek olsun.

Okuyanın hayran kalacağı bayram mesajları

Dünya’daki Ramazan Bayramı ahirette hakiki bayramların müjdecisi olsun. Ramazan Bayramı kutlu ve nice hayırlara vesile olsun.

Mübarek Ramazan Bayramı vesilesiyle yüce Rabbim günahlarımızı affetsin. Dualarımızı kabul etsin. Ramazan Bayramı’nız kutlu olsun!

Rahman ve rahim olan Allah, Ramazan Bayramı’nda günahlarımızı affetsin. Ramazan Bayramı tüm müslümanlara hayırlı olsun.

Dargınlıkların unutulduğu, kalplerin merhametle dolduğu, kardeşliğin kazandığı bir bayram olsun. Rabbim tüm İslam alemine nice huzurlu, bereketli bayramlar nasip etsin. Ramazan Bayramı’nız mübarek olsun.

Savaşların son bulduğu, mazlumun kazandığı, barışın hakim olduğu nice bayramlara…

Ağzımı şeker, yüreğimiz ferahlık dolsun. Ramazan Bayramı hepimizi güldürsün. İyi bayramlar…

BAYRAMDA ORUÇ TUTULUR MU? 

Ramazan Bayramı'na bir gün kala müslümanlar ''Bayramda oruç tutulur mu?'' sorusunun cevabına odaklandı.

Bayram günlerinde oruç tutmak yasaklanmıştır. Bayram günü oruç tutmak haram olduğu için, oruç tutmamanın, yani dinin emrine uymak daha kıymetlidir. Bayramda erken kalkmak, gusletmek, misvak kullanmak, güzel koku sürünmek, yeni ve temiz elbise giymek, sevinmek, güler yüzle selam vermek, sadaka dağıtmak, küslükleri bitirmek, akrabayı, din kardeşlerini ziyaret etmek ve hediyeleşmek sünnettir.  

RAMAZAN BAYRAMI'NDA OKUNACAK DUALAR

Ramazan Bayramı'nı en hayırlı şekilde geçirmek isteyenler ''Ramazan'da okunacak dua ve ibadetler nelerdir?'' sorusunun cevabını arıyor. Ramazan Bayramı vesilesiyle Allah'tan; rızık, bereket, huzur ve başarı dileyebilirsiniz. Peygamber Efendimiz ''Ramazan ve Kurban bayramının gecelerini ihya eden kimsenin kalbi, kalblerin öldüğü gün ölmez. (İbni Mace, Taberani)'' buyurmuştur. 

Hazreti Muhammed (sallallahu aleyhi ve sellem) aynı zamnada bayram ibadeti için ''Rahmet kapıları dört gece açılır. O gecelerde yapılan dua, tevbe reddolmaz. Bunlar Ramazan ve Kurban Bayramı'nın birinci geceleri, Berat Gecesi ve Arefe Gecesidir.'' buyurmuştur. 

Ramazan Bayramı'nda müslümanlar, namaz kılmak, Kuran-ı Kerim okumak, zikir ve tesbih çekmek, tövbe istiğfar etmek, Allah'a hamd ve şükür halinde bulunmak gibi ibadetleri yerine getirebilir. İşte Ramazan Bayramı'nda edilecek dualar: 

Allahım! Ramazan boyunca tuttuğumuz oruçları, kıldığımız namazları, yaptığımız ibadetleri, ettiğimiz duaları kabul eyle. Müslümanlar arasında birlik, dirlik, kardeşlik ruhunu canlı kıl. Amin!

Salat-ı Münciye Duası:

''Allâhumme salli alâ seyyidinâ Muhammedin ve alâ âli seyyidina Muhammedin salâten tüncînâ bihâ min-cemî’il-ehvâli vel âfat. Ve takdî lenâ bihâ cemîal hâcât ve tutahhirunâ bihâ min-cemîi’s-seyyiât ve terfe’unâ bihâ inneke a’lâ’d-deracât ve tubelliğunâ bihâ aksâ’l-ğayât min cemiîl-hayrâti fî’l-hayâti ve ba’del-memât birahmetike yâ Erhame’r-Rahimîn. Hasbunellahu ve ni’mel vekîl, ni’mel mevlâ ve ni’me’n-nasîr. Ğufraneke rabbenâ ve ileyke’l-masîr.''

(Ey Allah’ım! Efendimiz Hazreti Muhammed’e (sallallahu aleyhi ve sellem) âline (ve ümmetine) öyle bir salatu selam eyle ki, O salatu selam ile bizi tüm endişelerden, korkulardan, felaketlerden, muhafaza eyle. O salatu selam ile tüm hacetlerimizi ihsan eyle. O salat ile bizi bütün kötülüklerden temizle. O salat ile bizi en yüksek derecelere yükselt. Gayelerin en son, en yüksek makamına bizi onunla ulaştır. O salat ile hayat ve ölümümüzden sonra da bizi tüm hayırlara kavuştur. Yüce Allah, bize kafidir. O ne güzel vekil, ne güzel koruyucu ve ne güzel yardımcıdır.)

Borçtan kurtulma duası: 

''Allahümme inni eûzü bike minel hemmi vel hazeni ve eûzü bike minel aczi vel keseli ve eûzü bike minel cübni vel buhli ve eûzü bike min galebetid deyni ve kahrir ricâli.''

(Allah’ım! Sıkıntıdan, üzüntüden sana sığınırım. Ve âcizlikten, tembellikten sana sığınırım. Ve borçluluktan, insanların kahrından sana sığınırım.)

Hastalıklara şifa duası: 

''Allâhümme ezhibil-be’se Rabben-nâsi veşfi fe-enteş-şâfî lâ şifâe illâ şifâüke şifâen lâ yuğâdiru sekamen.''

(Ey insanların Rabbi!Acıyı gider,şifa ver,şifa veren sensin.Senin şifandan başka şifa yoktur. Senden hiçbir hastalığı hariç tutmayan şifa istiyoruz.)

Karınca (bereket) duası: 

''Allahümme ya Rabbi Cebrâîle ve Mîkâile ve İsrâfile ve Azrâile ve İbrahime ve İsmaile ve İshaka ve Yakube ve münzilel berakâti vet Tevrâti vez-Zebûri vel İncili vel Furkan. Ve lâ havle ve lâ kuvvete illa billahil aliyyil azim. Lâ ilâhe illallahül melikül hakkul mübin. Muhammedü-Resülüllahi sadikul va'dil emin. Ya Rabbi, Ya Rabbi, Ya Hayyu, Ya Kayyum, Ya zel Celali vel İkram. Es'elüke ya Rabbel arşil azimi en yerzükani rizkan halalen tayyiben birahmetike ya erhamer Rahimin. Yemliha, Mekseline, Mislina, Mernüş, Debernüş, Şazenüş, Kefetatayyuş, Kıtmîr.''

(Ey Cebrailin, Mikailin, İsrafilin, Azrailin, İbrahimin, İsmailin, İshak ve Yakubun rabbi Allahım, ey bereketleri indiren, Tevrat, Zebur, İncil ve Kuranı indiren rabbim. Güç ve kudret yalnızca büyük ve yüce olan Allaha aittir. Apaçık Hak ve yegane Melik olan Allahtan başka hiçbir ilah yoktur. Sözünde sadık ve Emin olan Hz Muhammed Allah'ın Elçisidir. Ey rabbim, Ey Rabbim, Ey diri ve Kaim olan, Ey celal ve ikram sahibi! Ey büyük (azim) olan arşın sahibi, senden beni helal ve hoş bir rızk ile rızıklandırmanı istiyorum, senin rahmetinle ey merhametlilerin en merhametlisi! Debernuş, Şazenuş, Kefeştetayyuş, Kıtmir, Yemliha, Mekselina, Mislina, Mernuş)

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
GULSAH DOGAN 1 Mayıs 2022 15:20

TGRT HABERDE EMEGİ GECEN HERKESİN MUBAREK RAMAZAN BAYRAMINIZI EN İCTEN GELEN DUYGULARIMLA KUTLUYORUM HEPİMİNİZİ COK SEVİYORUM ALLAH YARDIMCINIZ OLSUN SAGOLUN VAROLUN SAYGILAR

Sonraki Haber Yükleniyor...