Tgrt Haber
09 Kasım 2021 11:11

"Yardıma ihtiyacım var" hareketi nedir? Yardım istemek için yapılan imdat işareti ve anlamı...

"Yardıma ihtiyacım var işareti nedir ve nasıl yapılır?" soruları, ABD'de acil durum el işaretinin önemini hatırlatan bir olayın yaşanmasıyla birlikte gündeme geldi. Kadınların şiddet gördüğü ve özellikle de pandemi döneminde dışarıya çıkarak yardım istemesinin güçleştiği dönemde tüm dünyaya tanıtılan bu hareket, herkes tarafından bilinmeli; farkındalık oluşturmalıdır. Peki, imdat çağrısı nasıl yapılır, yardıma ihtiyacım var hareketi nedir? Haberimizde...

"Yardıma ihtiyacım var" hareketi nedir? Yardım istemek için yapılan imdat işareti ve anlamı...
kadın,yardım çağrısı,kadına şiddet,ihbar,yardım hareketi

Yardıma ihtiyacı olduğunu belirtmek ve zor durumda olduğunu anlatmak için kadınların acil durumlarda çevreden yardım istemek için yaptığı hareket, Amerika'da yaşanan olayın ardından terkar gündem oldu. "Yardıma ihtiyacım var" işaretini fark eden bir araç sürücüsü, genç kızın hayatını kurtardı. Peki, imdat işareti nedir? Aile içi şiddette, mağdur bir kadının, hayatının tehlikede olduğunu ifade etmek için yapması gereken hareket nedir? Haber detaylarında!

YARDIMA İHTİYACIM VAR HAREKETİ NEDİR, NASIL YAPILIR?

Kanada Kadınlar Vakfı tarafından tüm dünyaya duyurulan "acil durum el işareti", kadınların gizlice yardım istemesi veya zor bir durumda olduğunu göstermesi için kullanılan bir el hareketidir. 

Acil durum el işareti yapmak için, bir el yukarı, avuç içi dışarı, başparmak avuç içine bastırılmış şekilde ve sonra diğer parmakları başparmağın üstüne kapatacak şekilde el kapatılmalıdır. Fark edilmek için bu hareketin tekrar tekrar yapılmasına devam edilir. Bu hareket evrensel olarak "yardım çağrısı" olarak kabul edilmektedir.

"Yardıma ihtiyacım var" hareketi nedir? Yardım istemek için yapılan imdat işareti ve anlamı...

AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ'NDE YARDIM İŞARETİ NASIL KULLANILDI?

Polisin yaptığı açıklamaya göre, Kentucky'de bir sürücü, yanından geçtiği aracın içindeki kadın yolcunun, sosyal medya platformu TikTok'ta ev içi şiddete uğradığını anlatmak ve "İmdat, tehlike altındayım" demek için kullanılan el işaretini yaptığını fark ederek polisi aradı. İhbarda bulunan sürücü, kız çocuğunda bir problem olduğunu fark ettiğini ve içinde olduğu aracın daha yaşlı bir adam tarafından kullanıldığını bildirdi. Polis ekipleri, bunun üzerine Kuzey Carolinalı 61 yaşındaki James Herbert Brick'i Perşembe günü Kentucky yakınında bir otoyolda giderken çevirerek gözaltına aldı. Yaşı küçük olduğu için adı açıklanmayan kız çocuğu, aracı durduran polislere, Kuzey Carolina'dan Tennessee, Kentucky ve Ohio'ya geçtiklerini anlattı.

YARDIMA İHTİYACIM VAR HAREKETİ NASIL YAYGINLAŞTI?

Bu işaretin nasıl yapıldığını anlatan videolar, İngiltere'de de bu yılın Mart ayında Sarah Everard'ın Londra'da sokakta, görevdeki bir polis memuru tarafından aracına binmeye zorlanması ve daha sonra saldırıya uğrayıp öldürülmesi ardından yaygın bir şekilde paylaşılmıştı ve tüm dünyada yayılmıştı. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
serkan16 Ocak 2024 16:17

yandex oyunlar cobal online inmiyor

Sonraki Haber Yükleniyor...