Tgrt Haber
19 Mart 2024 23:01 - Güncelleme : 19 Mart 2024 23:05

DeepMind kurucu ortağı Mustafa Süleyman kimdir?

Mustafa Süleyman'ın yapay zeka sektöründeki kariyer yolculuğu merak ediliyor. DeepMind'ın kurucu ortağı Mustafa Süleyman'ın kariyeri ve hayatı hakkında bilgiler araştırılıyor. Peki, Mustafa Süleyman kimdir, nereli, kaç yaşında? DeepMind nedir, ne şirketidir? İşte detaylar...

Editör: Selçuk Hoş / Kaynak: TGRT Haber
DeepMind kurucu ortağı Mustafa Süleyman kimdir?

DeepMind'ın kurucu ortağı Mustafa Süleyman'ın kariyeri ve hayatı birçok kişi tarafından merak ediliyor. Peki, Mustafa Süleyman kimdir, nereli, kaç yaşında? DeepMind nedir, ne şirketidir? Mustafa Süleyman hayatı ve biyografisi hakkında detaylar haberimizde!

MUSTAFA SÜLEYMAN KİMDİR?

Mustafa Süleyman, İngiliz annesi ve Suriyeli bir babanın çocuğu olarak büyüdü. London Borough of Islington'da Caledonian Road'da ailesiyle birlikte yaşadı.
Süleyman, Oxford'daki Mansfield Koleji'nden mezun olduktan sonra, arkadaşı Muhammed Mamdani ile Müslüman Gençlik Yardım Hattı'nı kurmak için çalıştı. Ardından Londra Belediye Başkanı Ken Livingstone için insan hakları konusunda bir politika görevlisi olarak çalıştı ve Reos Partners adlı bir danışmanlık şirketi kurdu.

DEEPMIND NEDİR, NE ŞİRKETİDİR?

Mustafa Süleyman, daha sonra DeepMind Technologies'i kurdu ve şirketin baş ürün sorumlusu olarak görev yaptı. Ancak, 2019'da yaşanan tartışmaların ardından şirketten ayrıldı.

DeepMind kurucu ortağı Mustafa Süleyman kimdir? - 1. Resim

DEEPMIND'DAN AYRILIŞI VE SONRASI

Bloomberg ve Wall Street Journal'ın haberlerine göre, Süleyman 2019'da şirketten izne ayrıldı ve ardından Google'da Başkan Yardımcısı olarak çalışmaya başladı.

Kaynak: TGRT Haber
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...