Tgrt Haber
20 Ocak 2022 09:59 - Güncelleme : 18 Mart 2022 14:30

Kenan Yaşar Kimdir?

TBMM Genel Kurulunda Anayasa Mahkemesi üyeliğine, Çorum Barosu Başkanı Kenan Yaşar seçildi. Celal Mümtaz Akıncı yaş haddinden dolayı 2010 yılından bu yana yürüttüğü üyelik görevini bıraktı. Peki Kenan Yaşar kimdir, kaç yaşında? Anayasa Mahkemesi üyesi Kenan Yaşar hakkında bilmeniz gerekenler.

Kenan Yaşar Kimdir?
kenan yaşar,anayasa mahkemesi,AYM

Kenan Yaşar, Diyarbakır Barosu Üyesi Zülal Erdoğan Bilal ve Erzurum Barosu Başkanı Talat Göğebakan  adayları arasından en çok oyu alarak Anayasa Mahkemesi üyesi olarak seçildi. Türkiye Barolar Birliğinde gerçekleştirilen ve 82 baro başkanının oy kullandığı seçim sonucunda 27 aday arasından 3 kişi TBMM'ye bildirilmişti. Kenan Yaşar 2010 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilen ve yaş haddiden dolayı emekli olan Celal Mümtaz Akıncı'nın yerine geldi. Peki Anayasa Mahkemesi üyesi Kenan Yaşar kimdir? 

KENAN YAŞAR KİMDİR? 

Kenan Yaşar 1971 yılında Çorum’da dünyaya geldi. Aslen Selanik göçmeni olan Kenan Yaşar liseye kadar eğitimine kadar İskilip’te okudu. Üniversite eğitimini İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi Tapu Kadastro bölümünde alan Kenan Yaşar daha sonra Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamlandı. 1996 yılından Çorum Barosuna kaydolarak serbest avukatlık yapmaya başladı. AK Parti Çorum İl Başkan Yardımcılığı yaptı. Kenan Yaşar 2015 genel seçimlerinde milletvekili aday adayı oldu fakat partisi tarafından tercih edilmedi. Çorum Barosu'nda genel sekreter olarak görev yaptı. 2018-2022 yılları arasında Çorum Baro Başkanlığı görevini yürüten Kenan Yaşar 2022 yılında Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçildi. 

Kenan Yaşar Kimdir?

ANAYASA MAHKEMESİ ÜYESİ KENAN YAŞAR SEÇİLDİ! 

TBMM Genel Kurulu, dün gerçekleştirilen oturumda AYM üyesi seçim yaptı. İlk turda 419 milletvekili oy kullanırken, Kenan Yaşar 282, Zülal Erdoğan Bilal 104 ve Talat Göğebakan 25 oy aldı. 3’te 2 çoğunluk sağlanamadığı için ikinci tura geçilirken 418 milletvekilinin oy kullandı. Kenan Yaşar ikinci turda 284, Bilal 107 ve Göğebakan 21 oy aldı. Yine çoğunluk sağlanamadığı için seçim, üçüncü tura kaldı. Bu turda, ikinci turda en çok oya sahip iki isim yarışırken 406 milletvekilinin oy kullandığı turda, 302 oy alan Kenan Yaşar, AYM’nin yeni üyesi seçildi. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...