Tgrt Haber
22 Haziran 2018 10:43 - Güncelleme : 21 Aralık 2022 14:52

Nihat Kula kimdir?

Nihat Kula kimdir? Nihat Kula kaç yılında hangi ilde doğdu, hangi okullarda okudu?

Nihat Kula kimdir?
Nihat Kula, Nihat Kula kimdir, Nihat Kula hakkında,2018 genel seçimleri, İyi Parti 2018 Genel Seçimi milletvekili adayları, İyi Parti 27. dönem milletvekili adayı

Nihat Kula 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi Kütahya Bölgesi,1'nci sıradan millet vekili adayıdır.

8 Aralık 1959’da Uşak Merkez’de doğdu. Baba adı Mehmet, Anne adı Namıka’dır. 1978 yılında Uşak Endüstri Meslek Lisesi Elektrik Bölümü 3. sınıf öğrencisiyken dönemin siyasi olayları neticesinde okuldan ayrılmak ve ikametini Kütahya’ya taşımak, vatani görevi akabinde de ticari hayata başlamak zorunda kalmıştır. 1985-1990 Yılları arasında Kütahya Ülkü Spor Kulüp başkanlığı yapmıştır. 1987 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi Kütahya Kurucu İl sekreteri olarak siyasi yaşamı başlamış olan Kula, aynı yıl yapılan İl kongresinde Kütahya İl Başkanlığına seçilmiştir. Siyasi yasakların kalkması ile birlikte 1992 yılında yeniden kurulan Milliyetçi Hareket Partisi’nin Kütahya Kurucu İl Başkanı olmuş ve bu görevini 1995 yılına kadar sürdürmüştür. 1999 Yılında yapılan kurultayda Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığı’na kısa bir aradan sonra yeniden aday olmuş ve yeniden İl Başkanı seçilmiştir. 2002 yılında yapılan genel seçimlerde Milliyetçi Hareket Partisi Kütahya Milletvekili adayı olmuş ancak partinin ülke genelinde barajı aşamaması nedeniyle seçilememiştir. 1993 Yılında kurduğu Hisar Ticaret şirketi; tüm yurtta Enerji Bakanlığı başta olmak üzere pek çok kamu kurum ve kuruluşunun yapım, bakım, montaj, demontaj, ve onarım işlerini yapmış olup, faaliyet alanlarında Ege Bölgesinin en büyük şirketlerinden birisidir. 2005 yılında Bursa, Bilecik, Kütahya, Afyon ve Uşak illeri ile bağlı ilçelerde faaliyet gösteren Yörük, Türkmen derneklerinin birleşerek kurmuş oldukları Ertuğrulgazi Kültür Dernekleri Federasyonu’nun Kurucu Genel başkanı olmuştur. Aynı yıl kurulan tüm yurt sathında faaliyet gösteren sekiz federasyonun birleşerek kurdukları Türk Boyları Konfederasyonunda da Kurucu Genel Başkan Yardımcısı olmuştur ve bu görevleri halen devam etmektedir. 2012 yılında yapılan Milliyetçi Hareket Partisi 10. Olağan Genel Kurultayın’da Genel Başkan Adayı Koray Aydın’ın Merkez Yürütme Kurulu listesinde yer almıştır. Aynı yıl Kütahya İl Başkanlığına da adaylığını açıklayan Kula, İl kongresinde adaylığının engellenmesi maksadıyla Milliyetçi Hareket Partisinden tedbirli ihraç istemiyle disipline sevk edilmiş ve adaylığı engellenmiştir. Adaylığı engellenip kongre salonuna alınmaması karşısında İl Başkanlığı adaylığına Salim Ay’ı gösteren Kula 8 Genel Başkan Yardımcısının türlü engel ve baskılarına rağmen kongreyi kazanmıştır. Türk Siyasi Literatürüne Kütahya Modeli olarak adlandırılan bir unsur katmıştır. İyi Parti Kurucular Kurulu üyesi olan Kula, evli ve 2 çocuk babasıdır.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...