Tgrt Haber
06 Ağustos 2021 01:54

Son dakika: Mahmut Özer kimdir, nerelidir, kaç yaşında? MEB Mahmut Özer biyografisi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görevden istifa etmesinden dolayı yerine Mahmut Özer'in atandığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Mahmut Özer özgeçmişi ve biyografisi herkes tarafından akıllara gelen ilk soru oldu. Mahmut Özer kimdir ve nerelidir?

Son dakika: Mahmut Özer kimdir, nerelidir, kaç yaşında? MEB Mahmut Özer biyografisi
mahmut özer,mahmut özer kimdir,meb,milli eğitim bakanı

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un görevden istifa etmesinden dolayı yerine Prof.Dr. Mahmut Özer'in atandığı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki Mahmut Özer özgeçmişi ve biyografisi herkes tarafından akıllara gelen ilk soru oldu. Mahmut Özer kimdir ve nerelidir? 

YENİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI MAHMUT ÖZER KİMDİR? 

06.08.2021 tarihinde Cumhurbaşkanı Erdoğan imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yerine şuan görevde olan Milli Eğitim Bakanlığına Bakan Yardımcılığı yapan Mahmut Özer atandı. 5 Mayıs 1970 yılında Tokat'ta doğan Mahmut Özer, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümünden (1992) mezun olmuştur. 1992-1994 yılları arasında Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü Dalaman Havalimanında Elektronik Mühendisi olarak görev yapmıştır. Yüksek Lisans ve Doktorasını Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ), Fen Bilimleri Enstitüsü Elektrik-Elektronik Mühendisliği Anabilim Dalında sırasıyla 1996 ve 2001 yıllarında tamamlamıştır. 1994-2002 yılları arasında Gazi Osmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Görevlisi, 2002-2010 yıları arasında Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliğinde öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

28 Kasım 2010-4 Ekim 2017 tarihleri arasında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü olan Özer, 1 Ağustos 2015-1 Ağustos 2016 tarihleri arasında Üniversitelerarası Kurul (ÜAK) Başkanlığı yapmıştır. Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK) Yönetim Kurulu Üyeliği ve Başkan vekilliği ve Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Genel Kurul Üyeliği görevlerini de yürüten Özer, 4 Ekim 2017 tarihinde Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı görevine atanmıştır. Halen İslam Dünyası Yükseköğretim Kalite Güvence Ajansları Birliği (AQAAIW) Başkanı olan Özer, 8 Ağustos 2018 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcılığına atanmıştı. 

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kimdir, nerelidir, kaç yaşında? Siz de Mahmut Özer'in ataması hakkındaki görüşlerinizi yorumlara yazabilirsiniz. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...